Сирні кульки з шинкою на сковороді: Рецепт смачнющої закуски

Вихідні – найкращий час побалувати себе та близьких чимось смачненьким і нестандартним. Непоганий варіант сирні кульки з шинкою на сковороді за перевіреним рецептом, зазначають Патріоти України.

Інгредієнти: картопляне пюре (650 г), сир твердий (70-100 г), яйця (1 шт.), зелена цибуля (0,25 пучка), шинка (50 г), панірувальні сухарі (0,5 склянки), рослинна олія.

Приготування:

Для приготування такої закуски необхідно заздалегідь зварити картоплю, зробити з неї пюре. Залишаємо його хвилин на 30 при кімнатній температурі, щоб воно охололо.

Твердий сир натираємо на терці, зелену цибулю промиваємо під проточною водою, а потім викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Дрібно ріжемо її ножем. Шинку нарізаємо маленькими шматочками.

У невеликій мисці злегка збиваємо вінчиком одне яйце, додаємо до нього охололе картопляне пюре, твердий сир, шинку і зелену цибулю. Перемішуємо все до однорідності, а потім формуємо невеликі кульки - діаметром близько 3 см.

На тарілку висипаємо панірувальні сухарі і обвалюємо кожну кульку в них. Потім залишаємо закуску приблизно на 15 хвилин за кімнатної температури.

Тим часом розігріваємо у сковороді з високими бортиками велику кількість рослинної олії. Коли на поверхні почнуть утворюватися бульбашки, приступаємо до смаження. Беремо шумівку і опускаємо кілька кульок у киплячу олію, обсмажуємо їх до золотистої скоринки, а потім викладаємо на паперові рушники, щоб увібрався зайвий жир. Робимо те саме з іншими заготовками.

Подаємо апетитні кульки з різними соусами до столу та насолоджуємось смаком.



Зіпсують все! ТОП-5 помилок у приготуванні шашлику

субота, 23 серпень 2025, 18:07

Ти, напевно, і так майстер у приготуванні шашлику, але, як відомо, досконалості немає меж! Тому редакція Prostoway вирішила зайвий раз нагадати грубі помилки у приготуванні смаженого м’яса, які найчастіше називають відомі кухарі та професійні шашличник...

Впливають на мозок! Вчені пояснили, чому ми залежні від шкідливих продуктів

субота, 23 серпень 2025, 9:39

Багато хто думає, що потяг до солодощів чи фастфуду - це просто слабкість характеру або відсутність сили волі. Проте науковці доводять: деякі продукти можуть діяти на мозок так само, як наркотики, передають Патріоти України. Вони стимулюють систему вин...