Інгредієнти: картопляне пюре (650 г), сир твердий (70-100 г), яйця (1 шт.), зелена цибуля (0,25 пучка), шинка (50 г), панірувальні сухарі (0,5 склянки), рослинна олія.
Приготування:
Для приготування такої закуски необхідно заздалегідь зварити картоплю, зробити з неї пюре. Залишаємо його хвилин на 30 при кімнатній температурі, щоб воно охололо.
Твердий сир натираємо на терці, зелену цибулю промиваємо під проточною водою, а потім викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Дрібно ріжемо її ножем. Шинку нарізаємо маленькими шматочками.
У невеликій мисці злегка збиваємо вінчиком одне яйце, додаємо до нього охололе картопляне пюре, твердий сир, шинку і зелену цибулю. Перемішуємо все до однорідності, а потім формуємо невеликі кульки - діаметром близько 3 см.
На тарілку висипаємо панірувальні сухарі і обвалюємо кожну кульку в них. Потім залишаємо закуску приблизно на 15 хвилин за кімнатної температури.
Тим часом розігріваємо у сковороді з високими бортиками велику кількість рослинної олії. Коли на поверхні почнуть утворюватися бульбашки, приступаємо до смаження. Беремо шумівку і опускаємо кілька кульок у киплячу олію, обсмажуємо їх до золотистої скоринки, а потім викладаємо на паперові рушники, щоб увібрався зайвий жир. Робимо те саме з іншими заготовками.
Подаємо апетитні кульки з різними соусами до столу та насолоджуємось смаком.
Більшість господинь, щойно бачать піну у каструлі, одразу хапаються за ложку. Але чи справді її потрібно прибирати під час варіння картоплі? Це питання виникає часто, а відповідь на нього не така вже й однозначна, передають Патріоти України. Редакція F...
Капуста – наш вітамінний овоч, страви з якої частіше з‘являються на столі, особливо в нашому зимовому меню. Квашена, маринована, тушкована, або смажена, як гарнір та основна страва. Якщо додати до капусти, яку ви смажите одну спецію, це поліпшить та зм...