Як і вареники з вишнею, сирники — одна з найулюбленіших страв українців. При цьому для шеф-кухарів у ресторані це одна з найскладніших страв. Адже часто під словом «сирники» кожен наш земляк розуміє свої інтерпретацію знаменитої національної страви, зазначають Патріоти України.
Бренд-шеф Андрій Величко поділився рецептом сирників, які можна приготувати за 15 хвилин.
Інгредієнти на 2 порції
сир жирний — 300 г
жовтки — 2 шт.
манка або борошно — 1−3 ст. л.
цукор — 1 ст. л.
сіль — 1 щіпка
ванільний цукор або екстракт
родзинки чорні — 40 г (2 ст. л.)
манка для панірування — ½ склянки
масло для обсмажування — 3−4 ст. л., додати, якщо знадобиться.
Приготування
Вибрати сир. Краще взяти жирний або середньої жирності, домашній, не кислий. Його потрібно пом'яти виделкою, щоб не було грудок.
До сиру додати жовтки й цукор, перемішати, присоливши й додавши ваніль.
Борошно і манку додавати потроху і перемішувати. Має вийти досить щільне тісто, хоча до рук воно буде липнути.
У самому кінці додати промиті родзинки. Маса для сирників готова.
З маси столовою ложкою брати тісто, руками формувати кульку й обваляти її в манці дуже щільно — щоб всю поверхню закрила манка.
Потім кульку трохи приплюснути на стільниці плоскою стороною ножа й сформувати края. У результаті виходять шайби з сирного тіста, запаніровані в манці.
До цього часу потрібно на плиту поставити грітися пательню.
Сформовані сирники смажити на звичайній соняшниковій олії. На середньому вогні сирники смажаться близько 8−12 хвилин. Можна їх запекти в духовці — тоді вони вийдуть зовсім нежирними.
Готові сирники перекласти на серветку й подавати до столу.
До десерту підійде фруктовий салат, варення або джем, сметана, йогурт, мед або кленовий сироп. Величко також розповів, що якщо цукор прибрати, а додати трохи рубленого кропу, вийдуть шикарні несолодкі сирники.
А якщо в масу для сирників, додати розпушувача на кінчику ножа, сирники будуть ще й пишними.
Млинців багато не буває. Це є істина. Скільки не напечеш млинців, тарілка лишається пуста. Млинець за млинцем, з варенням чи сметаною, а може й зі згущеним молоком — це дуже смачно. Пропонуємо вам приготувати улюблену багатьма страву за цим лінивим рец...
Тефтелі бувають різні, але базовий принцип приготування один. Це кульки з м’ясного фаршу з додаванням круп, іноді хліба чи подрібнених сухарів, передають Патріоти України. М’ясними кульками навряд чи когось здивуєш. Але можна поекспериментувати зі смак...