Ситно і смачно: Три простих салати з беконом на будь-який смак

На вихідних хочеться урізноманітнити звичне меню новими стравами. Наприклад, приготувати ситний салат із беконом. Патріоти України підібрали для вас кілька варіантів з різними інгредієнтами та заправками.

Салат з авокадо та беконом

Інгредієнти: авокадо (1 шт.), бекон (100 г), кедрові горіхи (50 г), шпинат (150 г), оливкова олія (3 ст. л.), мелений чорний перець (за смаком), бальзамічний оцет (за смаком).

Приготування:

Бекон ріжемо на тонкі смужки. Викладаємо їх на суху сковороду та ставимо на плиту – розігрівати сковороду заздалегідь не потрібно. Обсмажуємо на середньому вогні – повинні вийти хрусткі чіпси.

Кедрові горіхи очищаємо від шкаралупи. Розігріваємо сковороду без олії, викладаємо їх, обсмажуємо кілька хвилин. Як тільки вони стануть коричнево-золотавого кольору, знімаємо з плити.

Авокадо очищаємо від шкірки та нарізаємо тонкими слайсами. Листя шпинату промиваємо під проточною водою, викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога.

Для заправки змішуємо в невеликій піалі оливкову олію, чорний перець та бальзамічний оцет.

Усі інгредієнти перекладаємо в салатник, заправляємо та перемішуємо.

Салат із беконом та грушею

Інгредієнти: рукола (300 г), бекон (100 г), груша (1 шт.), помідори чері (100 г), пармезан (за смаком), кедрові горіхи (за смаком), болгарський перець (1 шт.).

Приготування:

Рукколу промиваємо у проточній воді та викладаємо на паперові рушники, щоб вона обсохла. Помідори чері, грушу та болгарський перець також споліскуємо у воді, з останнього вирізаємо насіннєву коробку та білі прожилки. Перець і грушу ріжемо часточками, а помідори чері - навпіл.

Беремо сковороду, капаємо кілька крапель оливкової олії та викладаємо на неї бекон та нарізані груші. Обсмажуємо бекон до золотавої скоринки, а груші – до напівпрозорості. Перекладаємо їх на тарілку, а на гарячу сковороду відправляємо перець, який потрібно обсмажити до м'якості.

Кедрові горіхи можна додавати в салат так чи підрум'янити на сковороді без олії.

У салатник викладаємо руколу, потім помідори чері, бекон, груші та болгарський перець. Можна збризнути салат оливковою олією. Посипаємо кедровими горіхами і тремо зверху трохи пармезану.

Салат із беконом та броколі

Інгредієнти: бекон (100 г), яблучний оцет (3 ст. л.), гірчиця (1 ч. л.), болгарський перець (1 шт.), зелена цибуля (1 пучок), броколі (500 г), олія (2 ст. л.), помідори (2 шт.), цукор, сіль, мелений чорний перець.

Приготування:

Бекон викладаємо на сковороду і обсмажуємо близько 10 хвилин, потім перекладаємо його на паперові серветки, щоб увібрався зайвий жир.

Жир, що залишився на сковороді, не зливаємо - на його основі приготуємо соус. Додаємо до нього гірчицю, оцет, сіль, цукор та чорний мелений перець. Доводимо до кипіння, додаємо олію, перемішуємо, тушкуємо кілька хвилин і знімаємо з вогню.

Зелену цибулю промиваємо під проточною водою, викладаємо на паперові рушники. Потім дрібно нарізаємо і додаємо в соус.

Броколі розрізаємо на суцвіття. Ставимо на плиту сотейник, чекаємо, поки в ньому закипить вода, солимо її і кидаємо туди капусту. Відварюємо 3-5 хвилин, потім відкидаємо на друшляк, щоб стекла вода.

Солодкий перець та помідори промиваємо, з перцю вирізаємо насіннєву коробку та ріжемо його соломкою. Помідори нарізаємо кубиком.

Викладаємо всі інгредієнти в салатник, перемішуємо та заправляємо соусом.


Джерело: Апостроф

Не відірватися! Як запекти м’ясний рулет на святковий стіл - спеції та маринад

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:15

З підчеревини свинини буде смачний рулет. Головне - доповнити його потрібними смаками. На святковому столі таке м’ясо оцінять та з радістю будуть його смакувати. Деталі читайте в статті, передають Патріоти України. Вам потрібні такі продукти:. М’ясо св...

Буде дуже смачно! Як приготувати соковиті котлети без використання сала

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:15

Смачні котлети з риби приготувати дома дуже легко, передають Патріоти України. Це дієтична страва, яка прекрасно підходить на вечерю з будь-яким салатом та гарніром. Готують котлети з філе морської або річкової риби. Кожна з них має свій смак, тому кож...