Ситний, смачний та корисний сніданок: Рецепт швидкої овочевої запіканки на сковороді

Усім, хто шукає ідеї корисних та здорових сніданків, дієтологи рекомендують починати день із овочевих запіканок. Як основу страви можна використовувати не тільки картоплю — капустяна запіканка при правильному приготуванні вийде не менш смачною та ситною. Рецепт приводить bezzamorochek, зазначають Патріоти України.

Овочева запіканка на сковороді

  • Капуста білокачанна — 250 г;
  • Борошно — 100 г;
  • Яйце — 3 шт.;
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт.;
  • Сир твердий — 70 г;
  • Олія;
  • Сіль.
Капусту нашаткувати, вбити яйця, додати дрібно нарізану цибулю і тертий сир. Посолити та всипати борошно. Масу добре перемішати.
Готується страва без духовки. Сковороду потрібно змастити олією та прогріти. Розподілити масу по дну. Готувати під кришкою на мінімальному вогні приблизно 15 хвилин. Дочекавшись, коли зверху з'явиться скоринка, перевернути запіканку на інший бік. Можна скористатися тарілкою — накрити нею сковороду, а потім акуратно перекласти майбутню запіканку назад. Потримати під кришкою ще 10 хвилин на слабкому вогні.

ТОП-5 типових помилок при маринуванні томатів, які впливають на смак

вівторок, 20 травень 2025, 17:07

Щороку тисячі господинь роблять консервування помідорів. Вони є однією з найпопулярніших закусок на столі, яка користується попитом. Хто ж не любить вкусити соковитий маринований помідор. А якщо ви не проти смаженої картоплі з м’ясом до цього додати, т...

Господиням на замітку! Як правильно додавати сіль у котлетний фарш

вівторок, 20 травень 2025, 16:12

Котлети без солі — це катастрофа. Без неї страва не смакує, хоча звикнути до натурального смаку з часом можна. Але одна справа цілеспрямовано не додавати сіль у фарш, а зовсім інакша — покласти у неправильний момент, передають Патріоти України. Для баг...