Так робили бабусі: Ідеальне тісто для пишних вареників з вишнею на кефірі

Вареники з вишнею - одна з найсмачніших літніх страв, особливо якщо вони зроблені власноруч! Багато господинь бояться займатися ліпленням домашніх вареників, тому що думають, що в них не вийде смачне тісто. З цим простим рецептом повітряного тіста для вареників на кефірі ви можете не переживати, що у вас щось не вийде, передають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • борошно — 350-400 г (дивіться по тісту);
  • кефір теплий або кімнатної температури — 200 г;
  • сіль — 0,5 ч. л.;
  • цукор — 1 ст. л. без гірки;
  • сода — 1/3 ч. л;
  • жовток яйця — 1 шт.

Для начинки підготуйте:

  • вишня без кісточок — 300 г;
  • цукор — 200 г;
  • картопляний крохмаль — 1 ст.л

Приготування:

З'єднайте борошно з сіллю і содою. Жовток розітріть з цукром і кефіром до однорідної маси. Далі з'єднайте муку з кефірною сумішшю і замісіть м'яке тісто, інформує Ukr.Media.

Якщо тісто виходить липким, додайте ще трохи борошна. Накрийте тісто і залиште його на 15-20 хвилин.

Видаліть з вишень кісточки. Для цього можна використовувати звичайну коктейльну трубочку. З'єднайте цукор з крахмалом.

Сформуйте з тіста джгут діаметром 3-4 см і наріжте на шматочки. З кожного шматочка сформуйте кружечок товщиною 2-3 мм.

У центр кола викладіть 1 ч.л. цукру і кілька вишень.

Далі доводимо воду у каструлі до кипіння, підсолюємо і варимо вареники. На цьому тісті важливо їх не переварити — як закиплять — засікайте хвилину і витягайте. Після варки притрусіть цукром та перемішайте — все можна всіх звати до столу!

Поетапний процес приготування вареників з вишнею можна подивитися на відео:

Пийте каву правильно: Коли вона працює, а коли шкодить кишківнику

субота, 12 липень 2025, 13:05

Мільйони людей починають день з кави ще до сніданку. Але чи така звичка дійсно корисна для шлунково-кишкового тракту? Експерти розповідають, коли кава на голодний шлунок . це стимул, а коли - шкода, передають Патріоти України. Кава стимулює вироблення ...

Персиковий джем, як у бабусі - легкий рецепт для кожного

субота, 12 липень 2025, 8:15

Літо - найкращий час для приготування домашніх джемів, а персиковий джем - один із найулюбленіших серед них. За простим рецептом, який не потребує складних інгредієнтів, можна приготувати смачний та ароматний джем із ніжною текстурою, Патріоти України....