Якщо ми запитаємо вас, що ви зазвичай готуєте з курячої печінки? Мабуть, 90 відсотків відповідей буде – паштет. Щоб урізноманітнити страви з курячої печінки – приготуйте ніжне рагу з полентою за рецептом шеф-кухаря Володимира Ярославського, радять Патріоти України.
Рецепт рагу з курячої печінки та поленти
Час: 60 хвилин
Порції: 2 – 4
Інгредієнти:
Приготування:
Ретельно наріжте овочі кубиками. На розігрітій сковорідці обсмажте спочатку моркву, далі цибулю, селеру та часник.
Додайте печінку та влийте білого вина. Накрийте все кришкою та тушкуйте, періодично помішуючи, на повільному вогні 20 хвилин.
Присмачте все сіллю, додайте шавлію та перець. Тушкуйте страву 5 хвилин.
Додайте вершкове масло та перемішайте. Рагу готове.
Окремо готуємо поленту Таранья (це 50/50 кукурудзяна крупа та гречана).
Приготування:
У сотейнику доведіть до кипіння молоко. При постійному помішуванні додайте крупу та варіть кашу на повільному вогні 12 – 15 хвилин.
Додайте вершкове масло до каші та зніміть з плити. Посипте її пармезаном та вимішайте кашу.
Викладіть поленту на порційні тарілки, ложкою зробіть невелику ямку та в неї покладіть рагу з печінки. Смачного!
Відеорецепт приготування рагу з печінки та поленти від Володимира Ярославського:
Хто відмовиться від гарніру у вигляді ніжного та повітряного картопляного пюре, який стане доповненням до будь-яких страв з м’яса та риби. Але не завжди нам виходить приготувати пюре правильно: змінюється колір, з’являються грудочки і неприємний присма...
Сніданок – це важлива частина дня, яка допомагає відновити рівень енергії після ночі та забезпечує організм необхідними поживними речовинами. Для здорового старту обирайте продукти, багаті вітамінами, мінералами та антиоксидантами, які підтримують фізи...