Так смачно, що язик можна проковтнути: Рецепт рагу із курячої печінки від шеф-кухаря

Якщо ми запитаємо вас, що ви зазвичай готуєте з курячої печінки? Мабуть, 90 відсотків відповідей буде – паштет. Щоб урізноманітнити страви з курячої печінки – приготуйте ніжне рагу з полентою за рецептом шеф-кухаря Володимира Ярославського, радять Патріоти України.

Рецепт рагу з курячої печінки та поленти

  • Час: 60 хвилин
  • Порції: 2 – 4

Інгредієнти:

Приготування:

  1. Ретельно наріжте овочі кубиками. На розігрітій сковорідці обсмажте спочатку моркву, далі цибулю, селеру та часник.
  2. Додайте печінку та влийте білого вина. Накрийте все кришкою та тушкуйте, періодично помішуючи, на повільному вогні 20 хвилин.
  3. Присмачте все сіллю, додайте шавлію та перець. Тушкуйте страву 5 хвилин.
  4. Додайте вершкове масло та перемішайте. Рагу готове.

Окремо готуємо поленту Таранья (це 50/50 кукурудзяна крупа та гречана).

Приготування:

  1. У сотейнику доведіть до кипіння молоко. При постійному помішуванні додайте крупу та варіть кашу на повільному вогні 12 – 15 хвилин.
  2. Додайте вершкове масло до каші та зніміть з плити. Посипте її пармезаном та вимішайте кашу.
  3. Викладіть поленту на порційні тарілки, ложкою зробіть невелику ямку та в неї покладіть рагу з печінки. Смачного!

Відеорецепт приготування рагу з печінки та поленти від Володимира Ярославського:


Смакота! Як приготувати ліниві млинці, які розлітаються по тарілках дуже швидко

субота, 18 січень 2025, 18:05

Млинців багато не буває. Це є істина. Скільки не напечеш млинців, тарілка лишається пуста. Млинець за млинцем, з варенням чи сметаною, а може й зі згущеним молоком — це дуже смачно. Пропонуємо вам приготувати улюблену багатьма страву за цим лінивим рец...

Як зробити тефтелі, які здивують оригінальним пікантним смаком

субота, 18 січень 2025, 17:13

Тефтелі бувають різні, але базовий принцип приготування один. Це кульки з м’ясного фаршу з додаванням круп, іноді хліба чи подрібнених сухарів, передають Патріоти України. М’ясними кульками навряд чи когось здивуєш. Але можна поекспериментувати зі смак...