Така курка смачніша за шашлики - виходить дуже соковитою

Курячі ніжки в кефірі, запечені в духовці, виходити м’якими і дуже смачними. Приємний аромат страви наповнить всю кухню затишною атмосферою, спробуйте приготувати курку за моїм рецептом. Ви не пошкодуєте, передають Патріоти України.

Складові:

  • курячі ніжки – 6 штук;
  • приправи для курки – 0, 5 ч. ложки;
  • паприки (копченої) – 0,5 чайної ложки;
  • оливкової олії – 3 столові ложки;
  • прованські трави – 1 чайна ложка;
  • часнику – 4 зубчики;
  • кефіру – 200 мл;
  • солі, перцю до смаку.

Починаємо з маринаду

В окремій мисці змішайте оливкову олію, приправу для курки, прованські трави, і часник. Його пропустіть через прес.

Посоліть, додайте гострий перець. Дайте постояти маринаду 5 хвилин. Тепер черга курячих ніжок. Їх необхідно помити і викупати в маринаді.

Накрийте поліетиленовою плівкою м’ясо, і дайте йому настоятися 2 години. Чим довше будете маринувати курку, тим вона буде смачніша.

Підготуйте посуд для випікання, змастіть її олією, і викладіть ніжки. Зверху залийте м’ясо кефіром.

Поставте форму для випічки в духовку. Накрийте її фольгою. Попередньо розігрійте її до 180 градусів.

Випікайте страву при температурі 200 градусів 35 хвилин.

До курячих ніжок добре подати легкий салат зі свіжих овочів. Смачного!

Приємний бонус: Чорний шоколад може допомогти уповільнити старіння

субота, 13 грудень 2025, 7:45

Британські вчені виявили зв'язок між хімічною речовиною в чорному шоколаді та ознаками уповільнення біологічного старіння людини. Про це повідомляє Euronews, передають Патріоти України. Нове дослідження показало, що теобромін, який міститься в чорному ...

Домашні свинячі відбивні, як у бабусі - один секретний інгредієнт

субота, 13 грудень 2025, 7:14

Домашні свинячі відбивні можуть бути сухими та щільними, або ж соковитими й ніжними, як у бабусі. Секрет ідеальної текстури криється в одному простому трюку, пов’язаному з паніруванням, передають Патріоти України. Багато господинь зосереджуються на спе...