Така смакота! Гаряча страва з риби до святкового столу

Цього разу до свята я пропоную вам приготувати лосось. Це сама універсальна рибка. Її можна запікати, смажити, тушкувати, варити і вона буде однаково смачною. Подавати рибку краще в гарячому вигляді з лимоном і овочевим гарніром. Готувати ми її будемо з цікавим маринадом з гірчиці і лимонного соусу, повірте, це смачно, зазначають Патріоти України.

Необхідні продукти

  • 800 г філе лосося
  • 2 столові ложки соєвого соусу
  • 60 грам вершкового масла
  • 1 столова ложка лимонного соку
  • 1 чайна ложка лимонної цедри
  • 2 чайні ложки зернистої гірчиці
  • 1 чайна ложка меду
  • пів чайної ложки паприки
  • пів чайної ложки чорного перцю
  • сіль
  • зелень

Покроковий процес приготування:

Приготуємо маринад. У миску кладемо соєвий соус, додаємо розтоплене вершкове масло, гірчицю, лимонну цедру, мед, лимонний сік, паприку, чорний перець, сіль і подрібнену зелень. Все перемішуємо до розчинення меду.

Беремо деко, застелене пергаментним папером. Кладемо на нього філе рибки шкірою вниз, заливаємо маринадом.

Заготівлю відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів. Запікаємо протягом 15-20 хвилин.

Готову рибку дістаємо з духовки і подаємо до столу.

Чим замінити масло та маргарин у випічці, щоб вона була кориснішою

п’ятниця, 22 серпень 2025, 23:10

Торти та десерти у своїй більшості мають досить високу калорійність. І рано чи пізно у кожної господині постає запитання: «А чи можна чимось замінити жир у випічці?» Справді, калорійність у випічці та десертах можна знижувати. Така випічка буде корисні...

Дуже смачні, але: Кому не можна їсти кавуни

п’ятниця, 22 серпень 2025, 17:22

Кавуни цінуються за свій освіжаючий смак і багатий поживний вміст. Крім того, вони низькокалорійні, але при цьому надовго залишають відчуття ситості та допомагають швидко вгамувати спрагу. Хоча список їхніх корисних властивостей для здоров'я дуже довги...