Така смакота! Гаряча страва з риби до святкового столу

Цього разу до свята я пропоную вам приготувати лосось. Це сама універсальна рибка. Її можна запікати, смажити, тушкувати, варити і вона буде однаково смачною. Подавати рибку краще в гарячому вигляді з лимоном і овочевим гарніром. Готувати ми її будемо з цікавим маринадом з гірчиці і лимонного соусу, повірте, це смачно, зазначають Патріоти України.

Необхідні продукти

  • 800 г філе лосося
  • 2 столові ложки соєвого соусу
  • 60 грам вершкового масла
  • 1 столова ложка лимонного соку
  • 1 чайна ложка лимонної цедри
  • 2 чайні ложки зернистої гірчиці
  • 1 чайна ложка меду
  • пів чайної ложки паприки
  • пів чайної ложки чорного перцю
  • сіль
  • зелень

Покроковий процес приготування:

Приготуємо маринад. У миску кладемо соєвий соус, додаємо розтоплене вершкове масло, гірчицю, лимонну цедру, мед, лимонний сік, паприку, чорний перець, сіль і подрібнену зелень. Все перемішуємо до розчинення меду.

Беремо деко, застелене пергаментним папером. Кладемо на нього філе рибки шкірою вниз, заливаємо маринадом.

Заготівлю відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів. Запікаємо протягом 15-20 хвилин.

Готову рибку дістаємо з духовки і подаємо до столу.

Знижує цукор, чистить судини й бореться з тромбами: Цей овоч визнали справжнім скарбом для здоров’я

вівторок, 16 грудень 2025, 8:45

Хоча часник десятиліттями асоціювався переважно з домашньою кухнею, сьогодні він дедалі частіше стає об’єктом серйозних наукових досліджень. Вчені вивчають його вплив на серцево-судинну систему, обмін речовин і навіть ризик утворення тромбів, передають...

Це така смакота! Чому обов'язково потрібно їсти квашену капусту і як її готувати, щоб вона була хрусткою

вівторок, 16 грудень 2025, 6:30

Квашена капуста - один із найсмачніших і найкорисніших продуктів. Готувати її можна дуже просто в домашніх умовах, достатньо всього лише - вибрати не мляву, соковиту капусту, і знати, як її правильно готувати, щоб закуска була без неприємного запаху, п...