Така смакота! Гаряча страва з риби до святкового столу

Цього разу до свята я пропоную вам приготувати лосось. Це сама універсальна рибка. Її можна запікати, смажити, тушкувати, варити і вона буде однаково смачною. Подавати рибку краще в гарячому вигляді з лимоном і овочевим гарніром. Готувати ми її будемо з цікавим маринадом з гірчиці і лимонного соусу, повірте, це смачно, зазначають Патріоти України.

Необхідні продукти

  • 800 г філе лосося
  • 2 столові ложки соєвого соусу
  • 60 грам вершкового масла
  • 1 столова ложка лимонного соку
  • 1 чайна ложка лимонної цедри
  • 2 чайні ложки зернистої гірчиці
  • 1 чайна ложка меду
  • пів чайної ложки паприки
  • пів чайної ложки чорного перцю
  • сіль
  • зелень

Покроковий процес приготування:

Приготуємо маринад. У миску кладемо соєвий соус, додаємо розтоплене вершкове масло, гірчицю, лимонну цедру, мед, лимонний сік, паприку, чорний перець, сіль і подрібнену зелень. Все перемішуємо до розчинення меду.

Беремо деко, застелене пергаментним папером. Кладемо на нього філе рибки шкірою вниз, заливаємо маринадом.

Заготівлю відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів. Запікаємо протягом 15-20 хвилин.

Готову рибку дістаємо з духовки і подаємо до столу.

Варто знати! Які помилки призводять до того, що сирники розвалюються

середа, 4 червень 2025, 18:12

Якщо сирники вийшли занадто вологими, то вони явно не збережуть форму. Така страва буквально розвалиться в процесі термічної обробки. Для того щоб цього не сталося, потрібно правильно готувати сирники, передають Патріоти України. Відправляти в тісто та...

Все просто! Що зробити з помідорами, щоб вони не пустили зайвий сік у салат

середа, 4 червень 2025, 17:12

Свіжі овочі в салаті мають лише один недолік – вони не вчасно пускають сік. Найчастіше неприємні сюрпризи дають томати, але досвідчені кулінари відкрили для себе один цікавий спосіб і поділилися цією хитрістю, передають Патріоти України. Не дарма цей о...