Така смакота! Як приготувати м'ясну страву на Новий рік, якщо не буде електрики - рецепт кебабу на лаваші

За цих непростих часів святкового настрою практично немає. Але якщо ви мегапозитивна людина, яка намагається тримати носа за вітром, і все ж готуєтеся до Нового року, пропонуємо вам записати собі рецепт м'ясної страви, яку можна буде приготувати навіть без світла, передають Патріоти України.

Багато хто з нас вибирався на шашлики, і майже у всіх, а у сусідів так точно є мангал. Тому саме він може бути дуже корисним, якщо вимикають світло під Новий рік. Без святкового меню ви точно не залишитеся.

Готувати на мангалі можна навіть якщо ви живете в багатоквартирному будинку - досить просто спуститися на подвір'я, знайти затишний куточок без протягів і розвести багаття. Але пам'ятайте! Що після потрібно обов'язково якісно згасити вугілля.

Кебаб у лаваші - рецепт

Складові:

  • 300 г яловичого фаршу
  • 2 г пластівців перцю чилі
  • сіль
  • перець
  • мускатний горіх
  • коріандр
  • дві гілочки кінзи

Спосіб приготування:

  1. Фарш змішати зі спеціями. Дрібно нарізати зелень і додати до фаршу - добре перемішати.
  2. Змочуючи руки у воді, сформувати тонкі довгі сосиски, які потрібно надіти на шампур або дерев'яні палички.
  3. На мангалі обсмажуємо кебаб 5-7 хвилин.
  4. У миску вистилаємо лаваш чи тортиллю і викладаємо готовий кебаб.
  5. На вугіллі також можна приготувати овочі – буде дуже смачно разом із м'ясом.
  6. Зазвичай кебаб подають із червоним соусом та кинзою.

Готово! Смачного!

Не робіть помилок! Як правильно варити рис, щоб він не злипався і не горів

вівторок, 26 серпень 2025, 16:56

Варений гарячий рис - найкраща страва для обіду, вечері. Але дуже часто при приготуванні рис стає як каша, злипається і втрачає приємний смак, передають Патріоти України. Кулінар розповів в Instagram, як правильно варити рис, щоб він був розсипчастим і...

Чому всі почали пити імбирний чай: ТОП-5 науково обґрунтованих причин

вівторок, 26 серпень 2025, 10:15

Імбирний чай - не лише ароматний напій з пряним, гострим смаком, а й справжня скарбниця користі для здоров’я. Його традиційно використовували в аюрведі та китайській медицині, а сучасні дослідження підтверджують його позитивний вплив на організм, перед...