Така смакота! Як приготувати м'ясну страву на Новий рік, якщо не буде електрики - рецепт кебабу на лаваші

За цих непростих часів святкового настрою практично немає. Але якщо ви мегапозитивна людина, яка намагається тримати носа за вітром, і все ж готуєтеся до Нового року, пропонуємо вам записати собі рецепт м'ясної страви, яку можна буде приготувати навіть без світла, передають Патріоти України.

Багато хто з нас вибирався на шашлики, і майже у всіх, а у сусідів так точно є мангал. Тому саме він може бути дуже корисним, якщо вимикають світло під Новий рік. Без святкового меню ви точно не залишитеся.

Готувати на мангалі можна навіть якщо ви живете в багатоквартирному будинку - досить просто спуститися на подвір'я, знайти затишний куточок без протягів і розвести багаття. Але пам'ятайте! Що після потрібно обов'язково якісно згасити вугілля.

Кебаб у лаваші - рецепт

Складові:

  • 300 г яловичого фаршу
  • 2 г пластівців перцю чилі
  • сіль
  • перець
  • мускатний горіх
  • коріандр
  • дві гілочки кінзи

Спосіб приготування:

  1. Фарш змішати зі спеціями. Дрібно нарізати зелень і додати до фаршу - добре перемішати.
  2. Змочуючи руки у воді, сформувати тонкі довгі сосиски, які потрібно надіти на шампур або дерев'яні палички.
  3. На мангалі обсмажуємо кебаб 5-7 хвилин.
  4. У миску вистилаємо лаваш чи тортиллю і викладаємо готовий кебаб.
  5. На вугіллі також можна приготувати овочі – буде дуже смачно разом із м'ясом.
  6. Зазвичай кебаб подають із червоним соусом та кинзою.

Готово! Смачного!

Секрет господинь! Пиріг не буде гірким та підгорілим, якщо додати до ягідної начинки один інгредієнт

субота, 18 травень 2024, 8:09

Соковиті ягоди у випічці - це одночасно смачно та проблемно. Вони здатні витікати з тіста, що робить його вологим, призводить до підгоряння та не дає можливості тісту нормально пропектися. Щоб мінімізувати подібні ризики для випічки, потрібно правильн...

Лише спробуйте! Кулінарні правила, щоб смажена печінка була м’якою

субота, 18 травень 2024, 7:12

Страви з печінки будуть тільки тоді смачними, коли вона м’яка. Щоб цього домогтися, потрібно знати кілька простих правил. Основне правило – не смажити печінку надто довго. Навіть на малому вогні цей субпродукт зробиться жорстким, якщо його смажити пона...