Така смакота! Як приготувати запечене м’ясо, що тане у роті

Це смачне запечене м’ясо може позмагатися з найвишуканішими ресторанними стравами, адже воно готується за рецептом, якому більше пів століття, передають Патріоти України.

Подробиці

Сьогодні піде мова про свинячий балик, ошийок або вирізку з клуба. Саме ці частини свинячої туші найкраще підходять для запікання.

Вибраний вами шматок нашпигуйте часником. Для цього зробіть кінчиком ножа проколи в м’ясі з усіх боків, вмочіть половину чи четвертину зубчика часнику в сіль і запхайте в прорізи.

Потім посоліть м’ясо і посипте перцем (на власний смак). Залиште маринуватися на 2 години в холодильнику. Замісіть круте тісто, як для вареників. Розкачайте корж товщиною 0,5 – 0,8 см. Замотайте в нього промариноване м’ясо. Запікайте в духовці 1,5-2 години при температурі 160 градусів.

Сучасні хазяйки, щоб менше гратися, замотують м’ясо в фольгу й так само запікають. Смакує як гарячим, так і холодним!

Джерело: ПростоВей

Гречка швидко псується, якщо зберігати її в цих місцях - названо поширені помилки

неділя, 14 вересень 2025, 19:40

Сира гречка - корисна і поживна крупа, яку часто використовують для приготування здорових страв. Але не всі знають, що неправильні умови зберігання можуть швидко погіршити якість гречки, зробивши її непридатною до вживання, передають Патріоти України. ...

Чи справді гостра їжа допомагає худнути? Вчені дали остаточну відповідь

неділя, 14 вересень 2025, 13:05

Гостра їжа не лише додає смаку стравам, а й може впливати на вашу вагу. Дієтологи пояснюють: капсаїцин - активна речовина у перці чилі - запускає процеси, які прискорюють метаболізм та допомагають знижувати апетит, передають Патріоти України. «Капсаїци...