Така смакота! Як приготувати запечене м’ясо, що тане у роті

Це смачне запечене м’ясо може позмагатися з найвишуканішими ресторанними стравами, адже воно готується за рецептом, якому більше пів століття, передають Патріоти України.

Подробиці

Сьогодні піде мова про свинячий балик, ошийок або вирізку з клуба. Саме ці частини свинячої туші найкраще підходять для запікання.

Вибраний вами шматок нашпигуйте часником. Для цього зробіть кінчиком ножа проколи в м’ясі з усіх боків, вмочіть половину чи четвертину зубчика часнику в сіль і запхайте в прорізи.

Потім посоліть м’ясо і посипте перцем (на власний смак). Залиште маринуватися на 2 години в холодильнику. Замісіть круте тісто, як для вареників. Розкачайте корж товщиною 0,5 – 0,8 см. Замотайте в нього промариноване м’ясо. Запікайте в духовці 1,5-2 години при температурі 160 градусів.

Сучасні хазяйки, щоб менше гратися, замотують м’ясо в фольгу й так само запікають. Смакує як гарячим, так і холодним!

Джерело: ПростоВей

Не снідайте в такий час - це збільшує ризик серцевого нападу

субота, 20 грудень 2025, 19:15

Все більше людей починають день з кави, відкладаючи сніданок. Дослідження з Mass General Brigham (Бостон) показало, що пізні сніданки підвищують ризик смерті та серцевих проблем, передають Патріоти України. Причина – порушення режиму харчування та пізн...

А ви це знали? Чи можна класти фольгу в аерогриль

п’ятниця, 19 грудень 2025, 23:10

Алюмінієва фольга - незамінний помічник на кухні, вона допомагає і готувати страви, і краще їх зберігати. Але чи можна використовувати цей матеріал у популярних нині аерогрилях, передають Патріоти України. Ключові поради з цього приводу дало видання Sl...