Така смакота! Смачна і соковита куряча грудка під сметанним соусом

Рецепт дуже ніжний, дієтичний, але при цьому дуже смачний! Куряча грудка з овочами в сметанному соусі, за цим рецептом, виходить дуже соковитою і ароматною, зазначають Патріоти України.

Інгредієнти для приготування курячої грудки:

  • Філе курячої грудки – 4-5 шт;
  • Помідор – 1 шт;
  • Солодкий перець – 1 шт;
  • Кріп – 1/2 пучка;
  • Твердий сир – 50-70 г;
  • Сметана (будь-якої жирності) – 150-200 г;
  • Куркума – 1/4 ч. л;
  • Паприка – 1/4 ч. л;
  • Часник (сухий) – 1/4 ч. л;
  • Чорний перець за смаком;
  • Сіль за смаком.

Рецепт приготування курячої грудки

Філе курячої грудки попередньо вимити, обсушити і нарізати уздовж на 2-3 частини.

Форму для запікання змастити олією, на дно викласти нарізане філе. Посолити і поперчити за смаком.

Помідор нарізати кружечками і викласти на філе.

Далі знову йде шар філе. Додати сіль, чорний перець і часник.

Солодкий перець нарізати соломкою і викласти наступним шаром.

Зелень кропу дрібно нарізати і викласти на перець.

Завершальний шар – шар курячого філе.

Для приготування сметанного соусу необхідно змішати сметану, куркуму, паприку, сіль і чорний перець.

Страву залити сметанним соусом.

Запікати 50-55 хвилин при температурі 180 градусів. За 10-15 хвилин до готовності страву дістати з духовки і посипати тертим сиром. Смачного!

Буде смакота! Кулінарна хитрість, яка здатна зробити м’ясний фарш легшим за пух

четвер, 21 листопад 2024, 23:10

Забудьте про жорсткі котлети, які важко кусати та жувати. Щоб вони були легкими та апетитними, нагадували пух, потрібно правильно підготувати фарш. Деякі кулінарні хитрощі допоможуть це зробити, передають Патріоти України. Отже, ми вже знаємо, що секре...

ТОП-3 секрети ідеальних дерунів - хитрощі досвідчених кулінарів

четвер, 21 листопад 2024, 18:14

Ознакою ідеальних дерунів служить рум’яна скоринка зовні, яка приховує м’яку та соковиту основу, передають Патріоти України. Досвідчені кухарі розповіли про кілька секретів ідеальних дерунів, які не встигнуть навіть затриматись на столі. Важливо не пер...