Така смакота! Смачна і соковита куряча грудка під сметанним соусом

Рецепт дуже ніжний, дієтичний, але при цьому дуже смачний! Куряча грудка з овочами в сметанному соусі, за цим рецептом, виходить дуже соковитою і ароматною, зазначають Патріоти України.

Інгредієнти для приготування курячої грудки:

  • Філе курячої грудки – 4-5 шт;
  • Помідор – 1 шт;
  • Солодкий перець – 1 шт;
  • Кріп – 1/2 пучка;
  • Твердий сир – 50-70 г;
  • Сметана (будь-якої жирності) – 150-200 г;
  • Куркума – 1/4 ч. л;
  • Паприка – 1/4 ч. л;
  • Часник (сухий) – 1/4 ч. л;
  • Чорний перець за смаком;
  • Сіль за смаком.

Рецепт приготування курячої грудки

Філе курячої грудки попередньо вимити, обсушити і нарізати уздовж на 2-3 частини.

Форму для запікання змастити олією, на дно викласти нарізане філе. Посолити і поперчити за смаком.

Помідор нарізати кружечками і викласти на філе.

Далі знову йде шар філе. Додати сіль, чорний перець і часник.

Солодкий перець нарізати соломкою і викласти наступним шаром.

Зелень кропу дрібно нарізати і викласти на перець.

Завершальний шар – шар курячого філе.

Для приготування сметанного соусу необхідно змішати сметану, куркуму, паприку, сіль і чорний перець.

Страву залити сметанним соусом.

Запікати 50-55 хвилин при температурі 180 градусів. За 10-15 хвилин до готовності страву дістати з духовки і посипати тертим сиром. Смачного!

Знижує цукор, чистить судини й бореться з тромбами: Цей овоч визнали справжнім скарбом для здоров’я

вівторок, 16 грудень 2025, 8:45

Хоча часник десятиліттями асоціювався переважно з домашньою кухнею, сьогодні він дедалі частіше стає об’єктом серйозних наукових досліджень. Вчені вивчають його вплив на серцево-судинну систему, обмін речовин і навіть ризик утворення тромбів, передають...

Це така смакота! Чому обов'язково потрібно їсти квашену капусту і як її готувати, щоб вона була хрусткою

вівторок, 16 грудень 2025, 6:30

Квашена капуста - один із найсмачніших і найкорисніших продуктів. Готувати її можна дуже просто в домашніх умовах, достатньо всього лише - вибрати не мляву, соковиту капусту, і знати, як її правильно готувати, щоб закуска була без неприємного запаху, п...