Така версія вам теж дуже сподобається: Рецепт грибного "Наполеона" зі смачним соусом

Торт "Наполеон" – один із найпопулярніших та найсмачніших тортів, які можна приготувати вдома. Варто відзначити, що існує дуже багато рецептів цієї страви, серед яких не лише солодкі. Патріоти України пропонують вашій увазі варіант смачного "Наполеона" з грибами, рецепт якого було опубліковано в Instagram (tartaletika)

Тісто:

  • 420 г борошна пшеничного в/с
  • 260 г вершкового масла
  • 1 яйце
  • 5 г солі
  • 65 г крижаної води
  • 5 г оцту

Спосіб приготування:

1. Олію та борошно перемішайте лопаткою в чаші міксера або вручну, додайте злегка збите з водою, сіллю та оцтом яйце.

2. Замісіть однорідне тісто.

3. Розділіть на 7 шматків, залиште під плівкою полежати на 30 хв.

4. Розкачайте кожен шматок у тонкий шар.

5. Наколіть виделкою тісто та випікайте близько 10-12 хвилин при 180 °С до золотистого кольору.

Грибна начинка

1. Відваріть гриби, поріжте та посмажте на олії разом із цибулею.

Соус бешамель:

  • 1 л молока
  • 100 г борошна пшеничного
  • 100 г вершкового масла
  • Сіль, чорний перець мелений

Спосіб приготування:

1. Масло розтопіть у каструлі.

2. Додайте борошно і готуйте близько 1 хвилини, постійно помішуючи лопаткою. Повинна вийти м'яка маса.

3. Поступово додайте гаряче молоко, сіль, спеції та розмішайте кожну порцію до однорідності вінчиком. Готуйте ще 3-5 хвилин, до загусання соусу.

4. Перекладіть у чисту миску, накрийте плівкою в контакт.

Збираємо торт:

1. На кожен випечений шар тіста нанесіть шар соусу бешамель, зверху розкладіть смажені гриби, накрийте наступним пластом тіста.

2. Найвищий шар – розкришений хрусткий корж тіста.

3. Накрийте папером для випічки, зверху покладіть дошку, приберіть торт у холод на кілька годин.

Є секрет! Що додати в тісто для пельменів, щоб воно вийшло м’яким та еластичним

четвер, 5 червень 2025, 6:13

Виявляється, що один інгредієнт відповідає за такі якості пельменного тіста, як м’якість і еластичність. Нерідко процес приготування домашніх пельменів зазнає краху саме через те, що з тістом у господині не склалося, а якщо точніше, то не склеїлося, а ...

Варто знати! Які помилки призводять до того, що сирники розвалюються

середа, 4 червень 2025, 18:12

Якщо сирники вийшли занадто вологими, то вони явно не збережуть форму. Така страва буквально розвалиться в процесі термічної обробки. Для того щоб цього не сталося, потрібно правильно готувати сирники, передають Патріоти України. Відправляти в тісто та...