Така версія вам теж дуже сподобається: Рецепт грибного "Наполеона" зі смачним соусом

Торт "Наполеон" – один із найпопулярніших та найсмачніших тортів, які можна приготувати вдома. Варто відзначити, що існує дуже багато рецептів цієї страви, серед яких не лише солодкі. Патріоти України пропонують вашій увазі варіант смачного "Наполеона" з грибами, рецепт якого було опубліковано в Instagram (tartaletika)

Тісто:

  • 420 г борошна пшеничного в/с
  • 260 г вершкового масла
  • 1 яйце
  • 5 г солі
  • 65 г крижаної води
  • 5 г оцту

Спосіб приготування:

1. Олію та борошно перемішайте лопаткою в чаші міксера або вручну, додайте злегка збите з водою, сіллю та оцтом яйце.

2. Замісіть однорідне тісто.

3. Розділіть на 7 шматків, залиште під плівкою полежати на 30 хв.

4. Розкачайте кожен шматок у тонкий шар.

5. Наколіть виделкою тісто та випікайте близько 10-12 хвилин при 180 °С до золотистого кольору.

Грибна начинка

1. Відваріть гриби, поріжте та посмажте на олії разом із цибулею.

Соус бешамель:

  • 1 л молока
  • 100 г борошна пшеничного
  • 100 г вершкового масла
  • Сіль, чорний перець мелений

Спосіб приготування:

1. Масло розтопіть у каструлі.

2. Додайте борошно і готуйте близько 1 хвилини, постійно помішуючи лопаткою. Повинна вийти м'яка маса.

3. Поступово додайте гаряче молоко, сіль, спеції та розмішайте кожну порцію до однорідності вінчиком. Готуйте ще 3-5 хвилин, до загусання соусу.

4. Перекладіть у чисту миску, накрийте плівкою в контакт.

Збираємо торт:

1. На кожен випечений шар тіста нанесіть шар соусу бешамель, зверху розкладіть смажені гриби, накрийте наступним пластом тіста.

2. Найвищий шар – розкришений хрусткий корж тіста.

3. Накрийте папером для випічки, зверху покладіть дошку, приберіть торт у холод на кілька годин.

Є секрет! Як зберігати вершкове масло, щоб залишалося свіжим довго

п’ятниця, 22 листопад 2024, 5:40

Вершкове масло – це вкрай корисний продукт, який обов’язково має бути в раціоні як дорослих, так і дітей, передають Патріоти України. Без вершкового масла в кулінарії не обійтися, бо не вийде запашної випічки, смачної каші чи ароматного картопляного пю...

Буде смакота! Кулінарна хитрість, яка здатна зробити м’ясний фарш легшим за пух

четвер, 21 листопад 2024, 23:10

Забудьте про жорсткі котлети, які важко кусати та жувати. Щоб вони були легкими та апетитними, нагадували пух, потрібно правильно підготувати фарш. Деякі кулінарні хитрощі допоможуть це зробити, передають Патріоти України. Отже, ми вже знаємо, що секре...