Маковий рулет чудово підійде до святкового столу. Обов'язково подавайте його з узваром – так смачніше, передають Патріоти України .
Рецепт макового рулету
Час: 4 – 6 годин
Порції: 800 – 900 грамів
Інгредієнти для опари: – 150 мілілітрів молока; – 4 грами сухих дріжджів; – 80 грамів борошна; – 10 грамів цукру. Приготування:
Ретельно просійте борошно через сито, щоб не було грудочок.
Додайте сухі дріжджі, цукор та перемішайте.
Залишіть на 15 хвилин.
Влийте тепле молоко та перемішайте.
Накрийте опару шаром харчової плівки та залишіть в теплому місці без протягів на 25 – 30 хвилин.
Інгредієнти для начинки: – 200 грамів маку; – 150 грамів цукру. Приготування:
Залийте мак окропом та залишіть на 30 – 40 хвилин.
Злийте воду, викладіть все на шар паперового рушника та просушіть 15 хвилин.
Подрібніть мак за допомогою м'ясорубки або блендера. З'єднайте з цукром.
Інгредієнти для тіста: – опара; – 50 грамів яйця; – 30 грамів цукру; – 50 грамів вершкового масла; – 3 грами солі; – 250 грамів борошна; – ванільний цукор. Приготування:
З'єднайте опару з яйцем, цукром та ванільним цукром.
Додайте борошно, сіль та розм'якшене вершкове масло.
Замісіть тісто, перекладіть його в миску та накрийте шаром харчової плівки. Залишіть тісто на 1,5 – 2 години в теплому місці.
Інгредієнти для глазурі: – 10 грамів жовтка; – 10 грамів води. Приготування:
Змішайте жовток з водою.
Змастіть руки та стільницю олією, викладіть тісто та розкачайте його прямокутником (30х40 сантиметрів).
Викладіть макову начинку на тісто (відступіть від країв на декілька сантиметрів).
Загорніть тісто в рулет, защепіть краї.
Перекладіть рулет на деко, змастіть глазур'ю.
Залишіть рулет на 60 хвилин в теплому місці, щоб він підріс.
Розігрійте духовку до 180 градусів в режимі "конвекція" та випікайте маковий рулет 35 – 40 хвилин.
Готовий рулет вийміть з духовки та повністю охолодіть.
За бажанням посипте його цукровою пудрою.
Смачного!
Деякі господині вважають, що готування має приносити задоволення і не займати багато часу. Для ресторанних кухарів найціннішим ресурсом є час. У професійних кулінарів немає можливості витрачати час на рутинні завдання, тому вони вигадали кілька хитрощі...
Головне, чого намагаються досягти кухаря при смаженні котлет, є соковитість, а допомогти в цьому може звичайний лід. Сам собою фарш зіпсувати складно, передають Патріоти України. Достатньо пропустити через м’ясорубку свиняче та яловиче м’ясо. Але, на ж...