Такого ви ще не їли: Клопотенко поділився рецептом борща із двома секретними інгредієнтами

Борщ уже давно став справжньою візитівкою країни, і з цією метою вирішили навіть запровадити національне свято – День українського борщу. Імовірніше, вперше його відсвяткують вже наступного року у другу суботу вересня. Як повідомляють у ЗМІ, ініціаторами такого свята виступили практично всі українські ресторатори під керівництвом відомого кухаря Євгена Клопотенка. Тож Патріоти України, спираючись на поради кулінара пропонують дізнатися, як приготувати вдалий борщ.

Український борщ на свинячих ребрах із грушею та селерою.

Інгредієнти:

  • вода – 3 л
  • свинячі реберця – 500 г
  • картопля – 3-4 шт.
  • буряк – 2 шт.
  • томати – 2 шт.
  • цибуля – 1 шт.
  • морква – 1-2 шт.
  • капуста – 1/2 шт.
  • коріння селери – 1/4 шт.
  • копчена груша – 2 шт.
  • лаврове листя – 2 шт.
  • духмяний перець – 3 шт.
  • часник – 1 головка
  • солодкий перець – 1 шт.
  • томатний сік – 200 мл
  • томатна паста – 2 ст. л.
  • сіль – за смаком

Спосіб приготування:

1. Запікати реберця за температури 200 градусів доти, поки не з`явиться золота скоринка.

2. Помити селеру та моркву. Порізати довільно.

3. Готові реберця викласти у каструлю та залити водою. Покласти селеру, моркву та пів цибулини. Довести до кипіння. Після – варити упродовж 30 хвилин на середньому вогні.

4. Тим часом приготувати засмажку. Довільно порізати перець, томати та решту цибулі. Обсмажити на вершковому маслі до м`якості. Налити томатний сік, пасту та тушкувати ще 5-7 хвилин. Додати потертий буряк та тушкувати ще 3-4 хвилини.

5. З другого буряка вичавити сік.

6. Порізати картоплю. Додати її разом із буряковим соком, духмяним перцем, лавровим листям та сіллю до каструлі з реберцями.

7. Порізати часник і додати його разом із засмажкою до реберець.

8. Покласти в`ялені або копчені груші.

9. Нашаткувати капусту та додати до борщу. Через 5 хвилин прибрати борщ із вогню та дати настоятися упродовж 30 хвилин. Подавати зі сметаною та кропом.

Розставлено крапки над "і": Що їсти перед сном, щоб уникнути кошмарів

понеділок, 1 вересень 2025, 11:12

Сон - це не лише тривалість, а й якість, яка сильно залежить від того, що ви кладете на тарілку. Недавні дослідження показують, що харчування впливає не лише на швидкість засинання та глибину сну, але й на самі сни, передають Патріоти України. Збалансо...

Генетика vs харчування: Названо продукт, який допомагає уникнути хвороб серця

понеділок, 1 вересень 2025, 7:14

Серцево-судинні захворювання залежать як від генетики, так і від способу життя. Якщо у вашій родині були випадки проблем із серцем, важливо знати, як знизити ризик, передають Патріоти України. За даними дослідження, опублікованого у журналі Circulation...