Борщ уже давно став справжньою візитівкою країни, і з цією метою вирішили навіть запровадити національне свято – День українського борщу. Імовірніше, вперше його відсвяткують вже наступного року у другу суботу вересня. Як повідомляють у ЗМІ, ініціаторами такого свята виступили практично всі українські ресторатори під керівництвом відомого кухаря Євгена Клопотенка. Тож Патріоти України, спираючись на поради кулінара пропонують дізнатися, як приготувати вдалий борщ.
Український борщ на свинячих ребрах із грушею та селерою.
Інгредієнти:
Спосіб приготування:
1. Запікати реберця за температури 200 градусів доти, поки не з`явиться золота скоринка.
2. Помити селеру та моркву. Порізати довільно.
3. Готові реберця викласти у каструлю та залити водою. Покласти селеру, моркву та пів цибулини. Довести до кипіння. Після – варити упродовж 30 хвилин на середньому вогні.
4. Тим часом приготувати засмажку. Довільно порізати перець, томати та решту цибулі. Обсмажити на вершковому маслі до м`якості. Налити томатний сік, пасту та тушкувати ще 5-7 хвилин. Додати потертий буряк та тушкувати ще 3-4 хвилини.
5. З другого буряка вичавити сік.
6. Порізати картоплю. Додати її разом із буряковим соком, духмяним перцем, лавровим листям та сіллю до каструлі з реберцями.
7. Порізати часник і додати його разом із засмажкою до реберець.
8. Покласти в`ялені або копчені груші.
9. Нашаткувати капусту та додати до борщу. Через 5 хвилин прибрати борщ із вогню та дати настоятися упродовж 30 хвилин. Подавати зі сметаною та кропом.
Гречана крупа - не новинка на українських столах, але багато хто досі не знає, що вона буває різною й що її корисні властивості залежать від способу обробки. Біла чи смажена, у гарнірі чи як начинка - гречка заслуговує на більше місце в нашому раціоні,...
Мільйони людей починають день з кави ще до сніданку. Але чи така звичка дійсно корисна для шлунково-кишкового тракту? Експерти розповідають, коли кава на голодний шлунок . це стимул, а коли - шкода, передають Патріоти України. Кава стимулює вироблення ...