Такого ви ще не куштували! Картопля, запечена в духовці з яйцями

Ви досі вважаєте, що на святковому столі повинні стояти страви з незвичайних продуктів? Тоді поспішаємо розвіяти міфи, зазначають Патріоти України.

Картопля, запечена в духовці з яйцями – це шикарна гаряча страва, яка не тільки красиво і апетитно виглядає, але і має приголомшливий смак. Для її приготування потрібно мінімум самих звичайних продуктів, а результат вбиває наповал. Ніжна картопля в беконі, яйця і зелень – приголомшливе поєднання смаків. Оригінальний рецепт обов’язково прийде вам на виручку, коли будете підбирати святкове меню.

Необхідні інгредієнти

  • 6 великих бульб;
  • 200 грам тертого сиру;
  • 300 грам бекону;
  • зелень петрушки;
  • 6 дрібних яєць;
  • 5-6 столових ложок оливкової олії;
  • 1 чайна ложка солі;
  • 1 чайна ложка чорного меленого перцю.

Як приготувати картоплю, запечена в духовці з яйцями

Промиваємо картоплю і прямо в мундирі викладаємо на деко, застелене папером для випічки.

Проколюємо кожну бульбу виделкою, в декількох місця.

Поливаємо оливковою олією і промазуємо верх і боки кожної картоплі.

Солимо, перчимо і ставимо в розігріту до 180 ° духовку на 40 хвилин.

Дістаємо готову картоплю з духовки і, поки вона гаряча, зрізаємо зверху пласт.

Ложкою виймаємо м’якоть, залишаючи тільки стінки і дно.

Всю м’якоть перекладаємо в окремий посуд, солимо, перчимо і додаємо тертий сир. Добре перемішуємо.

Три смужки бекону кладемо на дошку так, щоб одна заходила трохи на іншу, посередині ставимо картопля і обертаємо її боки беконом.

Наповнюємо начинкою з картоплі і сиру. Розбиваємо в кожну картоплину по яйцю.

Викладаємо картоплю на деко, застелене папером для випічки, і ставимо в духовку, розігріту до 160 °: на 15 хвилин.

Дістаємо страву з духовки, перекладаємо на тарілку і прикрашаємо зеленню кропу або петрушки.

Прості правила: Як варити яйця, щоб вони не тріскалися та легко чистилися

субота, 7 червень 2025, 12:12

Відварені яйця – дуже популярний корисний продукт, який входить до раціону більшості людей. Однак важко насолодитися продуктом, якщо під час чищення доводиться знімати більшу частину білка разом із шкаралупою. Які секрети допоможуть уникнути складнощів...

Буде як у ресторані: Як посмажити рибу з хрусткою скоринкою з борошном та в клярі на сковороді

субота, 7 червень 2025, 11:12

Бажанням кожного гурмана є поява на поверхні смаженої риби рум’яної скоринки. Хрумка частина не тільки прикрашає блюдо, але й робить його набагато смачнішим. Найпростішим способом досягнення такого результату є обвалення рибних шматочків у борошні. Про...