Такого ви ще не куштували! Картопля, запечена в духовці з яйцями

Ви досі вважаєте, що на святковому столі повинні стояти страви з незвичайних продуктів? Тоді поспішаємо розвіяти міфи, зазначають Патріоти України.

Картопля, запечена в духовці з яйцями – це шикарна гаряча страва, яка не тільки красиво і апетитно виглядає, але і має приголомшливий смак. Для її приготування потрібно мінімум самих звичайних продуктів, а результат вбиває наповал. Ніжна картопля в беконі, яйця і зелень – приголомшливе поєднання смаків. Оригінальний рецепт обов’язково прийде вам на виручку, коли будете підбирати святкове меню.

Необхідні інгредієнти

  • 6 великих бульб;
  • 200 грам тертого сиру;
  • 300 грам бекону;
  • зелень петрушки;
  • 6 дрібних яєць;
  • 5-6 столових ложок оливкової олії;
  • 1 чайна ложка солі;
  • 1 чайна ложка чорного меленого перцю.

Як приготувати картоплю, запечена в духовці з яйцями

Промиваємо картоплю і прямо в мундирі викладаємо на деко, застелене папером для випічки.

Проколюємо кожну бульбу виделкою, в декількох місця.

Поливаємо оливковою олією і промазуємо верх і боки кожної картоплі.

Солимо, перчимо і ставимо в розігріту до 180 ° духовку на 40 хвилин.

Дістаємо готову картоплю з духовки і, поки вона гаряча, зрізаємо зверху пласт.

Ложкою виймаємо м’якоть, залишаючи тільки стінки і дно.

Всю м’якоть перекладаємо в окремий посуд, солимо, перчимо і додаємо тертий сир. Добре перемішуємо.

Три смужки бекону кладемо на дошку так, щоб одна заходила трохи на іншу, посередині ставимо картопля і обертаємо її боки беконом.

Наповнюємо начинкою з картоплі і сиру. Розбиваємо в кожну картоплину по яйцю.

Викладаємо картоплю на деко, застелене папером для випічки, і ставимо в духовку, розігріту до 160 °: на 15 хвилин.

Дістаємо страву з духовки, перекладаємо на тарілку і прикрашаємо зеленню кропу або петрушки.

Ви могли цього не знати! Ось як впливає вживання родзинок на організм

п’ятниця, 22 листопад 2024, 7:50

Родзинки — це не лише смачна закуска, а й корисне джерело антиоксидантів, яке може покращити здоров'я травлення та серця. Їх зручно вживати у вигляді перекусу та легко додати до раціону, навіть у порівнянні зі свіжими фруктами, передають Патріоти Украї...

Є секрет! Як зберігати вершкове масло, щоб залишалося свіжим довго

п’ятниця, 22 листопад 2024, 5:40

Вершкове масло – це вкрай корисний продукт, який обов’язково має бути в раціоні як дорослих, так і дітей, передають Патріоти України. Без вершкового масла в кулінарії не обійтися, бо не вийде запашної випічки, смачної каші чи ароматного картопляного пю...