Такого ви ще не куштували: Рецепт домашнього варення зі слив із шоколадним присмаком

Це не простий рецепт сливового варення на зиму – це справжня насолода для дорослих і малих! Сливове варення з ніжним смаком шоколаду чудово смакують до сніданку зі свіжим хлібом, або до гарячих млинців. Варення зі слив із шоколадним смаком – це відмінна солодка заготовка на зиму, яку ви з легкістю можете приготувати вдома. Своїм рецептом варення на зиму поділився талановитий шеф-кухар та суперфіналіст кулінарного шоу "Мастер шеф. Професіонали" – Юра Негрич. Патріоти України теж пропонують вам його скуштувати.

Кухар запевняє, що такого сливового варення ви ще не їли, адже до його складу входить ароматне какао. Не гаймо часу, мерщій готувати разом з професійними кухарями!

Рецепт сливового варення зі смаком шоколаду

  • Час: 48 годин
  • Порції: 2
Інгредієнти:
– 2 кг слив;
– 1 кг цукру;
– 5 ст. л. какао;


  • – 2 ч. л. ваніліну.

Приготування:

  • Ретельно обирайте сливу для варення: вона повинна бути свіжою, пружною та не перестиглою. Помийте ягоди, просушіть на шарі паперового рушника та видаліть кісточки.
  • Перекладіть сливи в миску та насипте 500 грамів цукру. Залишіть ягоди настоятися протягом доби, щоб виділився сік.
  • Через добу додайте до слив какао, ванілін та решту цукру. Для зручності попередньо змішайте всі сухі інгредієнти.
  • Перемішайте сливи з рештою інгредієнтів та відправте на повільний вогонь. Помішуйте суміш та варіть 40 хвилин.
  • Заздалегідь простерилізуйте банки для варення. Розлийте гаряче варення по банках та закрийте кришками.
  • Переверніть банки з варенням догори дном та накрийте теплим рушником. Залишіть при кімнатній температурі до повного охолодження.
  • Зберігайте сливове варення з шоколадним смаком в темному та прохолодному місці. Смачного!

Джерело: 24 канал

Після кави вас хилить на сон? Ось чому улюблений напій може викликати втому

субота, 2 серпень 2025, 17:42

Кава - це традиційний ранковий ритуал мільйонів людей. Ми віримо, що вона заряджає енергією, стимулює мозок і допомагає прокинутися. Але чому тоді після чашки ароматного напою багато хто відчуває… ще більшу втому та сонливість, передають Патріоти Украї...

Смакота! Свиняча грудинка у соєвому соусі для святкового столу або просто на бутерброди

п’ятниця, 1 серпень 2025, 22:07

Мабуть, це один із найпростіших способів приготування свинячої грудинки для м’ясної нарізки. Попередньо маринувати свинину не треба. Потрібні свиняча грудинка, соєвий соус і за бажанням її можна доповнити часником і солодкою паприкою. Соєвий соус дає п...