Такого ви ще не куштували: Рецепт домашнього варення зі слив із шоколадним присмаком

Це не простий рецепт сливового варення на зиму – це справжня насолода для дорослих і малих! Сливове варення з ніжним смаком шоколаду чудово смакують до сніданку зі свіжим хлібом, або до гарячих млинців. Варення зі слив із шоколадним смаком – це відмінна солодка заготовка на зиму, яку ви з легкістю можете приготувати вдома. Своїм рецептом варення на зиму поділився талановитий шеф-кухар та суперфіналіст кулінарного шоу "Мастер шеф. Професіонали" – Юра Негрич. Патріоти України теж пропонують вам його скуштувати.

Кухар запевняє, що такого сливового варення ви ще не їли, адже до його складу входить ароматне какао. Не гаймо часу, мерщій готувати разом з професійними кухарями!

Рецепт сливового варення зі смаком шоколаду

  • Час: 48 годин
  • Порції: 2
Інгредієнти:
– 2 кг слив;
– 1 кг цукру;
– 5 ст. л. какао;


  • – 2 ч. л. ваніліну.

Приготування:

  • Ретельно обирайте сливу для варення: вона повинна бути свіжою, пружною та не перестиглою. Помийте ягоди, просушіть на шарі паперового рушника та видаліть кісточки.
  • Перекладіть сливи в миску та насипте 500 грамів цукру. Залишіть ягоди настоятися протягом доби, щоб виділився сік.
  • Через добу додайте до слив какао, ванілін та решту цукру. Для зручності попередньо змішайте всі сухі інгредієнти.
  • Перемішайте сливи з рештою інгредієнтів та відправте на повільний вогонь. Помішуйте суміш та варіть 40 хвилин.
  • Заздалегідь простерилізуйте банки для варення. Розлийте гаряче варення по банках та закрийте кришками.
  • Переверніть банки з варенням догори дном та накрийте теплим рушником. Залишіть при кімнатній температурі до повного охолодження.
  • Зберігайте сливове варення з шоколадним смаком в темному та прохолодному місці. Смачного!

Джерело: 24 канал

Краща, ніж магазинна! Як замаринувати скумбрію, щоб їсти через 30 хвилин

четвер, 2 травень 2024, 11:13

Якщо ви хочете швидко приготувати скумбрію у маринованому вигляді, то цей рецепт - ваша знахідка. Пів години - і рибка готова, передають Патріоти України. Обов’язково при такому приготуванні порізати скумбрію шириною не більше, ніж 5 мм. Це для того, щ...

Додайте лише один інгредієнт! Ось як звичайний розсольник приготувати ще смачнішим

четвер, 2 травень 2024, 10:12

Розсольник - один із найсмачніших супів. Сьогодні розповідаємо про деякі хитрощі у приготуванні смачного та наваристого розсольника, з невеликими нюансами, передають Патріоти України. Деякі не люблять розсольник, тому що в його складі перлова крупа. Я...