Такого ви точно не пробували! Маринований часник з буряком на зиму - неймовірна смакота

Як тільки не придумали зберігати часник - хтось його сушить, хтось заморожує, а ще ж можна консервувати! Маринований часник відрізняється від інших варіантів - він вже не такий пекучий, та й часникового аромату від його вживання не буде, передають Патріоти України. Це така собі пікантна закуска - чудово підійде як до перших страв, так і до картошечки.

Готується дуже просто, а з'їдається за лічені хвилини.

Інгредієнти на 4 півлітрових банки:

  • часник — 1 кг;
  • буряк — 1 шт;
  • сіль — 2 ст.л;
  • цукор — 2 ст.л;
  • оцет — 100 мл;
  • перець горошок — 5-6 шт;
  • гвоздика — 3-4 бутони.

Приготування:

Головки часнику краще відбирати середні або дрібні, але невеликі. Інакше в банку увійде 3-4 штуки всього. Очищаємо часник від верхнього шару. Буряк нарізаємо півкільцями. На одну хвилину опускаємо часник в киплячу воду, потім дістаємо і відразу кладемо в холодну. Часник з буряком закладаємо в стерилізовані банки. Готуємо маринад: в 1 літр води додаємо всі спеції, доводимо до кипіння і заливаємо часник.

У каструлю на дно кладемо кухонний рушник, ставимо банки з часником, прикриті кришками (але ще не закриті), наливаємо гарячої води по плечки банок, доводимо до кипіння та стерилізуємо 5 хвилин, далі дістаємо банки, закочуємо, перевертаємо та накриваємо ковдрою до повного остигання. Часник виходить бомбічний, пробувати його можна буде вже через місяць. Тоді смак вже точно буде як треба!

Все просто! Як приготувати напій, який зміцнить імунітет родини

субота, 18 січень 2025, 22:10

Взимку прилавки магазинів, супермаркетів, та ринки виставляють такі смачні та корисні цитрусові фрукти. Мандарини та апельсини певно полюбляють всі, особливо радіють їм дітлахи, передають Патріоти України. Та не лише смачно їх їсти в свіжому вигляді, п...

Смакота! Як приготувати ліниві млинці, які розлітаються по тарілках дуже швидко

субота, 18 січень 2025, 18:05

Млинців багато не буває. Це є істина. Скільки не напечеш млинців, тарілка лишається пуста. Млинець за млинцем, з варенням чи сметаною, а може й зі згущеним молоком — це дуже смачно. Пропонуємо вам приготувати улюблену багатьма страву за цим лінивим рец...