Сезон кабачків триває, і, як кажуть кулінари, цей овоч є абсолютно універсальним. З нього можна готувати різні салати, варення і багато інших закруток на зиму. Кулінари поділилися рецептом унікального компоту з кабачків на зиму, який Патріоти України пропонують скуштувати і вам.
Для його приготування візьміть 2 кабачка середнього розміру, 2 л води, половину чайної ложки 6-процентного оцту, 2 склянки цукру, три палички гвоздики. Гарненько помийте кабачки, розріжте вздовж і видаліть насіння з м'якоттю. Потім наріжте кабачки довільно скибочками і перекладіть їх в глибоку каструлю. Залийте водою і доведіть до кипіння, після чого засипте цукор і перемішайте доти, поки він не розчиниться. Варіть компот близько 7 хвилин, потім додайте гвоздику, зніміть каструлю з вогню і також додайте оцет, після закипання продовжуйте варити ще пару хвилин.
Простерелізуйте банки для консервації і обдайте окропом кришки із пластику. Якщо ви будете закривати банки залізними кришками, то їх потрібно пастеризувати не менше 5 хвилин. Спочатку в банки викладіть готові кабачки, потім залийте їх сиропом і відразу закатайте банки, переверніть їх догори дном і закутайте теплим пледом. Коли компот повністю охолоне, помістіть банки в темне і прохолодне місце.
Як зазначили кулінари, цей оригінальний рецепт також можна урізноманітнити, додавши в компот трохи лимона або декілька ягід аличі. Крім того, компот з кабачків також можна приготувати з яблуками, сливами і обліпихою.
Є рецепти, які завжди популярні. Такими є сирні оладки. Тільки вони не солоні. Готуються з кисломолочного сиру. Ідеальний недільний сніданок з ними забезпечено. Забирайте рецепт до кулінарної скарбнички, передають Патріоти України. Для приготування пот...
Кулінарами не народжуються, а ними стають упродовж життя, щорічно відточуючи свій професіоналізм. Кожен із чогось починав. Ознайомтесь із деякими лайфхаками та секретами приготування страв, передають Патріоти України. Приготування бульйону. Щоб приготу...