Такого ви точно ще не куштували: Оригінальний рецепт компоту із кабачків

Сезон кабачків триває, і, як кажуть кулінари, цей овоч є абсолютно універсальним. З нього можна готувати різні салати, варення і багато інших закруток на зиму. Кулінари поділилися рецептом унікального компоту з кабачків на зиму, який Патріоти України пропонують скуштувати і вам.

Для його приготування візьміть 2 кабачка середнього розміру, 2 л води, половину чайної ложки 6-процентного оцту, 2 склянки цукру, три палички гвоздики. Гарненько помийте кабачки, розріжте вздовж і видаліть насіння з м'якоттю. Потім наріжте кабачки довільно скибочками і перекладіть їх в глибоку каструлю. Залийте водою і доведіть до кипіння, після чого засипте цукор і перемішайте доти, поки він не розчиниться. Варіть компот близько 7 хвилин, потім додайте гвоздику, зніміть каструлю з вогню і також додайте оцет, після закипання продовжуйте варити ще пару хвилин.
Простерелізуйте банки для консервації і обдайте окропом кришки із пластику. Якщо ви будете закривати банки залізними кришками, то їх потрібно пастеризувати не менше 5 хвилин. Спочатку в банки викладіть готові кабачки, потім залийте їх сиропом і відразу закатайте банки, переверніть їх догори дном і закутайте теплим пледом. Коли компот повністю охолоне, помістіть банки в темне і прохолодне місце.
Як зазначили кулінари, цей оригінальний рецепт також можна урізноманітнити, додавши в компот трохи лимона або декілька ягід аличі. Крім того, компот з кабачків також можна приготувати з яблуками, сливами і обліпихою.

Як зробити, щоб відкрите молоко не скиснуло навіть через 10 днів

п’ятниця, 31 січень 2025, 10:14

Ця хитрість збільшить термін зберігання і магазинного, і фермерського молока терміном до 10 днів, передають Патріоти України. Фермери вигадали нескладний трюк, який у них перейняли кондитери та економні господині. Сире молоко 48 годин не втрачає смаку ...

Секрет господинь! Що можна додати у фарш, щоб було вдічі більше котлет

п’ятниця, 31 січень 2025, 9:14

Ні в якому разі не думайте, що котлетам треба лише м’ясо і що, чим більше фаршу, тим краще. Додаткові інгредієнти не зроблять вашу страву більш дешевою на смак і тим більш менш смачною, передають Патріоти України. Досвідчені господині радять додавати д...