Такого ви точно ще не куштували: Оригінальний рецепт компоту із кабачків

Сезон кабачків триває, і, як кажуть кулінари, цей овоч є абсолютно універсальним. З нього можна готувати різні салати, варення і багато інших закруток на зиму. Кулінари поділилися рецептом унікального компоту з кабачків на зиму, який Патріоти України пропонують скуштувати і вам.

Для його приготування візьміть 2 кабачка середнього розміру, 2 л води, половину чайної ложки 6-процентного оцту, 2 склянки цукру, три палички гвоздики. Гарненько помийте кабачки, розріжте вздовж і видаліть насіння з м'якоттю. Потім наріжте кабачки довільно скибочками і перекладіть їх в глибоку каструлю. Залийте водою і доведіть до кипіння, після чого засипте цукор і перемішайте доти, поки він не розчиниться. Варіть компот близько 7 хвилин, потім додайте гвоздику, зніміть каструлю з вогню і також додайте оцет, після закипання продовжуйте варити ще пару хвилин.
Простерелізуйте банки для консервації і обдайте окропом кришки із пластику. Якщо ви будете закривати банки залізними кришками, то їх потрібно пастеризувати не менше 5 хвилин. Спочатку в банки викладіть готові кабачки, потім залийте їх сиропом і відразу закатайте банки, переверніть їх догори дном і закутайте теплим пледом. Коли компот повністю охолоне, помістіть банки в темне і прохолодне місце.
Як зазначили кулінари, цей оригінальний рецепт також можна урізноманітнити, додавши в компот трохи лимона або декілька ягід аличі. Крім того, компот з кабачків також можна приготувати з яблуками, сливами і обліпихою.

Після кави вас хилить на сон? Ось чому улюблений напій може викликати втому

субота, 2 серпень 2025, 17:42

Кава - це традиційний ранковий ритуал мільйонів людей. Ми віримо, що вона заряджає енергією, стимулює мозок і допомагає прокинутися. Але чому тоді після чашки ароматного напою багато хто відчуває… ще більшу втому та сонливість, передають Патріоти Украї...

Смакота! Свиняча грудинка у соєвому соусі для святкового столу або просто на бутерброди

п’ятниця, 1 серпень 2025, 22:07

Мабуть, це один із найпростіших способів приготування свинячої грудинки для м’ясної нарізки. Попередньо маринувати свинину не треба. Потрібні свиняча грудинка, соєвий соус і за бажанням її можна доповнити часником і солодкою паприкою. Соєвий соус дає п...