Такого ви точно ще не куштували: Оригінальний рецепт компоту із кабачків

Сезон кабачків триває, і, як кажуть кулінари, цей овоч є абсолютно універсальним. З нього можна готувати різні салати, варення і багато інших закруток на зиму. Кулінари поділилися рецептом унікального компоту з кабачків на зиму, який Патріоти України пропонують скуштувати і вам.

Для його приготування візьміть 2 кабачка середнього розміру, 2 л води, половину чайної ложки 6-процентного оцту, 2 склянки цукру, три палички гвоздики. Гарненько помийте кабачки, розріжте вздовж і видаліть насіння з м'якоттю. Потім наріжте кабачки довільно скибочками і перекладіть їх в глибоку каструлю. Залийте водою і доведіть до кипіння, після чого засипте цукор і перемішайте доти, поки він не розчиниться. Варіть компот близько 7 хвилин, потім додайте гвоздику, зніміть каструлю з вогню і також додайте оцет, після закипання продовжуйте варити ще пару хвилин.
Простерелізуйте банки для консервації і обдайте окропом кришки із пластику. Якщо ви будете закривати банки залізними кришками, то їх потрібно пастеризувати не менше 5 хвилин. Спочатку в банки викладіть готові кабачки, потім залийте їх сиропом і відразу закатайте банки, переверніть їх догори дном і закутайте теплим пледом. Коли компот повністю охолоне, помістіть банки в темне і прохолодне місце.
Як зазначили кулінари, цей оригінальний рецепт також можна урізноманітнити, додавши в компот трохи лимона або декілька ягід аличі. Крім того, компот з кабачків також можна приготувати з яблуками, сливами і обліпихою.

Ви будете здивовані! Як за допомогою кави швидко схуднути до літа

четвер, 9 травень 2024, 16:58

Дослідження науковців показали, що кава вкрай корисна для здоров’я, якщо її пити з цим молоком. Запашна кава – це ранковий ритуал для вдалого початку дня. Вчені довели, що напій не лише збадьорює та піднімає настрій, а ще дуже корисний для здоров’я, ос...

Родина оцінить! Помідори по-корейськи - пікантна закуска швидкого приготування

четвер, 9 травень 2024, 15:50

Приготуйте на закуску помідори в корейському стилі. В міру пікантні та гострі. Вони стануть відмінною закускою до столу. Читайте далі рецепт приготування. Вам потрібні такі продукти:. В блендер покладіть почищені зубчики часнику, болгарський перець та ...