
Сезон кабачків триває, і, як кажуть кулінари, цей овоч є абсолютно універсальним. З нього можна готувати різні салати, варення і багато інших закруток на зиму. Кулінари поділилися рецептом унікального компоту з кабачків на зиму, який Патріоти України пропонують скуштувати і вам.
Для його приготування візьміть 2 кабачка середнього розміру, 2 л води, половину чайної ложки 6-процентного оцту, 2 склянки цукру, три палички гвоздики. Гарненько помийте кабачки, розріжте вздовж і видаліть насіння з м'якоттю. Потім наріжте кабачки довільно скибочками і перекладіть їх в глибоку каструлю. Залийте водою і доведіть до кипіння, після чого засипте цукор і перемішайте доти, поки він не розчиниться. Варіть компот близько 7 хвилин, потім додайте гвоздику, зніміть каструлю з вогню і також додайте оцет, після закипання продовжуйте варити ще пару хвилин.
Простерелізуйте банки для консервації і обдайте окропом кришки із пластику. Якщо ви будете закривати банки залізними кришками, то їх потрібно пастеризувати не менше 5 хвилин. Спочатку в банки викладіть готові кабачки, потім залийте їх сиропом і відразу закатайте банки, переверніть їх догори дном і закутайте теплим пледом. Коли компот повністю охолоне, помістіть банки в темне і прохолодне місце.
Як зазначили кулінари, цей оригінальний рецепт також можна урізноманітнити, додавши в компот трохи лимона або декілька ягід аличі. Крім того, компот з кабачків також можна приготувати з яблуками, сливами і обліпихою.
Якщо включити цибулю до свого раціону, можна зміцнити здоров’я і захистити організм від багатьох захворювань, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Цей овоч містить антиоксиданти та фітонутрієнти, тому здатен захистити від раку, зміцнити імун...
Щоб відрізнити справжнє вершкове масло від фальсифікату, зверніть увагу на такі ознаки, передають Патріоти України. На упаковці має бути написано «Масло вершкове» та зазначена жирність не менше 72,5% (оптимально 82,5%). Висновок: найкращий спосіб пере...