Такої смакоти ви ще не куштували: Клопотенко поділився рецептом тушкованої капусти з чорносливом

"Я дуже люблю білокачанну капусту, бо це один із найуніверсальніших овочів. Її можна їсти сирою, варити, запікати, смажити, маринувати. Вона може бути як самостійною стравою, так і гарніром", - пише кулінар Євген Клопотенко на своєму сайті, передають Патріоти України, та продовжує:

"Завдяки своєму досить нейтральному смаку, капуста чудово поєднується з багатьма спеціями або іншими компонентами страви, що мають яскравий смак.

Тушкована капуста з чорносливом

Інгредієнти:

  • ¼ капусти або 500 г капусти
  • 10 шт. чорносливу
  • 30 г волоських горіхів
  • 100 мл води
  • 25 г вершкового масла
  • 1-2 ст. л. соняшникової олії
  • 1 ст. л. томатної пасти
  • сік половини лимона
  • 1 дрібка кмину

Приготування:

Наріжте капусту й обсмажте на суміші вершкового масла та соняшникової олії кілька хвилин, періодично помішуючи.

Промийте чорнослив, просушіть паперовими рушниками та наріжте смужками. Додайте його до капусти.

Нарубайте горіхи, попередньо обсмаживши їх за бажанням. Розведіть у воді томатну пасту та додайте до капусти.

Додайте до капусти спеції та сіль по смаку, видавіть сік половини лимона та тушкуйте ще 10-15 хвилин залежно від бажаної текстури. За 3 хвилини до кінця додайте горіхи. Готово!".

Є секрет! Як зберігати вершкове масло, щоб залишалося свіжим довго

п’ятниця, 22 листопад 2024, 5:40

Вершкове масло – це вкрай корисний продукт, який обов’язково має бути в раціоні як дорослих, так і дітей, передають Патріоти України. Без вершкового масла в кулінарії не обійтися, бо не вийде запашної випічки, смачної каші чи ароматного картопляного пю...

Буде смакота! Кулінарна хитрість, яка здатна зробити м’ясний фарш легшим за пух

четвер, 21 листопад 2024, 23:10

Забудьте про жорсткі котлети, які важко кусати та жувати. Щоб вони були легкими та апетитними, нагадували пух, потрібно правильно підготувати фарш. Деякі кулінарні хитрощі допоможуть це зробити, передають Патріоти України. Отже, ми вже знаємо, що секре...