Такої смакоти ви ще не куштували: Клопотенко поділився рецептом тушкованої капусти з чорносливом

"Я дуже люблю білокачанну капусту, бо це один із найуніверсальніших овочів. Її можна їсти сирою, варити, запікати, смажити, маринувати. Вона може бути як самостійною стравою, так і гарніром", - пише кулінар Євген Клопотенко на своєму сайті, передають Патріоти України, та продовжує:

"Завдяки своєму досить нейтральному смаку, капуста чудово поєднується з багатьма спеціями або іншими компонентами страви, що мають яскравий смак.

Тушкована капуста з чорносливом

Інгредієнти:

  • ¼ капусти або 500 г капусти
  • 10 шт. чорносливу
  • 30 г волоських горіхів
  • 100 мл води
  • 25 г вершкового масла
  • 1-2 ст. л. соняшникової олії
  • 1 ст. л. томатної пасти
  • сік половини лимона
  • 1 дрібка кмину

Приготування:

Наріжте капусту й обсмажте на суміші вершкового масла та соняшникової олії кілька хвилин, періодично помішуючи.

Промийте чорнослив, просушіть паперовими рушниками та наріжте смужками. Додайте його до капусти.

Нарубайте горіхи, попередньо обсмаживши їх за бажанням. Розведіть у воді томатну пасту та додайте до капусти.

Додайте до капусти спеції та сіль по смаку, видавіть сік половини лимона та тушкуйте ще 10-15 хвилин залежно від бажаної текстури. За 3 хвилини до кінця додайте горіхи. Готово!".

Є секрети! Як зберегти полуницю свіжою якнайдовше

вівторок, 10 червень 2025, 0:30

Ретельно вибирайте полуницю. Купуючи ягоду, ретельно її огляньте, щоб виявити несвіжу. Плями на ягоді, розім’яті ягоди свідчать, що полуниця не дуже свіжа, можливо, навіть почала підгнивати. Вибирайте сухі ягоди, у будь-якому разі вологі зіпсуються наб...

Все просто! Як розварити горох за 15 хвилин

вівторок, 10 червень 2025, 0:04

Цей трюк дозволить зробити розвареним горох за 15 хвилин. Примітно, що метод не потребує якихось складних маніпуляцій чи секретних інгредієнтів, передають Патріоти України. Спочатку промитий горох потрібно залити холодною водою, поставити на вогонь і п...