Такої в магазині не купиш! Солимо червону рибу, яка буде готова вже за годину - дуже простий спосіб

Червона риба - ідеальна закуска для святкового і повсякденного столу. А при домашньому засолюванні вона виходить не тільки в рази дешевше, але і набагато смачніше магазинної, зазначають Патріоти України.

Як засолити рибу експрес-методом, коли вона буде готова вже через годину, розповіла відомий фудблогер Alina FooDee. За словами кулінарки, такий спосіб засолу підходить для будь-якого виду червоної риби. Вона виходить малосольна, ніжна і дуже смачна.

Для 500-600 грам червоної риби нам знадобиться:

  • 1 ст. л. солі
  • 0,5 ст. л. цукру

Покрокова інструкція обробки і засолу риби

Рибу очистити від луски, видалити хребет, ребра і кістки (добре виходить за допомогою пінцета), шкіру потрібно залишити.

Сіль змішати з цукром і посипати рибку з усіх боків. Якщо солити червону рибу цілим шматком, то вже через 8-12 годин отримаємо малосольну рибку. Ступінь солоності можна регулювати на свій смак.

Якщо необхідно засолити рибу дуже швидко, то наріжте її шматочками товщиною 1 см, і посипте сумішшю солі і цукру. Через 1-2 години така рибка вже готова до вживання.

При засолюванні з червоної риби виділяється рідина під дією солі. Як тільки ступінь просолу вас влаштовує, цю рідину потрібно злити, а рибу перекласти в чисту скляну ємність або ж подавати на стіл.

Це важливо: солити рибу найкраще в скляній ємності, а в металевій - вкрай небажано, так як риба може отримати металевий присмак.

ТОП-3 продукти, які треба додати у фарш, щоб він вийшов більш смачним та ароматним

вівторок, 13 травень 2025, 0:12

Будь-який кулінар знає, що в хорошому фарші має бути не лише подрібнене м’ясо. Важливо додати й інші компоненти, без яких м’ясна основа не буде цілісною, а страви з неї не вийдуть пишними, соковитими та смачними, передають Патріоти України. Використан...

Смакота! Тягучі сирні оладки за 15 хвилин на сніданок чи вечерю

понеділок, 12 травень 2025, 23:45

Щоб трудові будні не здавалися похмурими, нудними і несмачними, достатньо почати ранок з смачного та ситного сніданку, передають Патріоти України. Пропонуємо універсальний рецепт, для сніданку, вечері, перекушування. Він настільки швидкий у виконанні, ...