Таку картоплю по-італійськи ви захочете їсти тричі на день (рецепт)

Головна родзинка цієї страви криється в контрасті між хрусткою скоринкою і буквально танучою в роті серединкою готової страви.

Перш ніж приступити до рецептом, Патріоти України пропонують ознайомитися з декількома порадами, які неодмінно допоможуть домогтися хрусткої скоринки у картоплі.

  1. Найкраще вибирати картоплю сухих, найбільш крохмалистих сортів, які легко розварюються. Як правило, така картопля має світло-коричневу шкірку і майже білу м'якоть. При цьому жовтувату, вологу, щільну, ніби воскову картоплю варто відкласти для інших рецептів.
  2. Перед тим як смажити картоплю, важливо гарненько обсушити її. Тоді хрустка скоринка буде забезпечена.
  3. Відправляємо картоплю на сковороду тільки тоді, коли масло на ній прогріється «до димку».
  4. Солимо картоплю в кінці смаження, щоб шматочки не злипалися. В іншому випадку замість хрустких золотистих скибочок отримаєш розмазню.

ІНГРЕДІЄНТИ

  • 800 г картоплі
  • 15-20 г пармезану
  • сіль (за смаком)
  • 0,5 ч. л. паприки
  • чорний перець (за смаком)
  • 0,5 ч. л. сухого часнику
  • петрушка або кріп (за смаком)
  • 0,5 ч. л. сухого базиліка
  • 1 ч. л. сухого чебрецю

ПРИГОТУВАННЯ

  1. Насамперед очищаємо картоплю і нарізаємо на невеликі кубики.
  2. Слідуючи вищезгаданим порадам, просуш ити картопляні кубики. Для цього можна використовувати паперовий або звичайний рушник. Також можна просто відкинути нарізану картоплю на друшляк і почекати, поки зійде вся зайва рідина. Після цього наливаємо на сковороду олію. До речі, рекомендуємо використовувати рафіновану , оскільки доведено, що саме воно не виділяє при смаженні шкідливих речовин. На добре розігріту сковороду викладаємо картоплю. Смажимо на досить великому вогні, не накриваючи кришкою. Намагайся якомога рідше перемішувати картоплю, щоб вона не втратила свою форму.
  3. У готову картоплю з золотистою скоринкою додаємо сіль, перець, паприку, сушений часник, чебрець і базилік. Все ретельно перемішуємо.
  4. Звичайно, вже на цьому етапі картоплю можна сміливо подавати до столу. Але ми зробимо її ще смачнішою. Для цього перекладаємо картоплю в форму для запікання , а зверху натираємо трохи пармезану. Все це ставимо в розігріту духовку на 5 хвилин. Готову страву при бажанні можна присипати подрібненою петрушкою або кропом. Готово!

Як бачиш, приготувати запашну картоплю по-італійськи простіше простого! Бери на замітку цей рецепт, щоб порадувати себе і близьких новим смаком добре знайомого продукту. Смачного!

Непомітний "вбивця"? Як насправді ковбаса впливає на організм - ці факти здивують

четвер, 9 жовтень 2025, 7:22

Вживання ковбаси здається звичною частиною раціону, адже її смак знайомий ще з дитинства. Проте регулярне споживання обробленого м’яса може мати серйозні наслідки для здоров’я, про які мало хто замислюється, передають Патріоти України. Навіть невеликі ...

Що відбувається з вашим тілом після чашки кави - ефект, про який не всі знають

четвер, 9 жовтень 2025, 6:44

Кава - один із найпопулярніших напоїв у світі, без якого мільйони людей не уявляють свій ранок. Але лікарі нагадують: вплив кави на організм значно складніший, ніж здається, передають Патріоти України. . Уже через 10–15 хвилин після першого ковтка коф...