Таку картоплю по-італійськи ви захочете їсти тричі на день (рецепт)

Головна родзинка цієї страви криється в контрасті між хрусткою скоринкою і буквально танучою в роті серединкою готової страви.

Перш ніж приступити до рецептом, Патріоти України пропонують ознайомитися з декількома порадами, які неодмінно допоможуть домогтися хрусткої скоринки у картоплі.

  1. Найкраще вибирати картоплю сухих, найбільш крохмалистих сортів, які легко розварюються. Як правило, така картопля має світло-коричневу шкірку і майже білу м'якоть. При цьому жовтувату, вологу, щільну, ніби воскову картоплю варто відкласти для інших рецептів.
  2. Перед тим як смажити картоплю, важливо гарненько обсушити її. Тоді хрустка скоринка буде забезпечена.
  3. Відправляємо картоплю на сковороду тільки тоді, коли масло на ній прогріється «до димку».
  4. Солимо картоплю в кінці смаження, щоб шматочки не злипалися. В іншому випадку замість хрустких золотистих скибочок отримаєш розмазню.

ІНГРЕДІЄНТИ

  • 800 г картоплі
  • 15-20 г пармезану
  • сіль (за смаком)
  • 0,5 ч. л. паприки
  • чорний перець (за смаком)
  • 0,5 ч. л. сухого часнику
  • петрушка або кріп (за смаком)
  • 0,5 ч. л. сухого базиліка
  • 1 ч. л. сухого чебрецю

ПРИГОТУВАННЯ

  1. Насамперед очищаємо картоплю і нарізаємо на невеликі кубики.
  2. Слідуючи вищезгаданим порадам, просуш ити картопляні кубики. Для цього можна використовувати паперовий або звичайний рушник. Також можна просто відкинути нарізану картоплю на друшляк і почекати, поки зійде вся зайва рідина. Після цього наливаємо на сковороду олію. До речі, рекомендуємо використовувати рафіновану , оскільки доведено, що саме воно не виділяє при смаженні шкідливих речовин. На добре розігріту сковороду викладаємо картоплю. Смажимо на досить великому вогні, не накриваючи кришкою. Намагайся якомога рідше перемішувати картоплю, щоб вона не втратила свою форму.
  3. У готову картоплю з золотистою скоринкою додаємо сіль, перець, паприку, сушений часник, чебрець і базилік. Все ретельно перемішуємо.
  4. Звичайно, вже на цьому етапі картоплю можна сміливо подавати до столу. Але ми зробимо її ще смачнішою. Для цього перекладаємо картоплю в форму для запікання , а зверху натираємо трохи пармезану. Все це ставимо в розігріту духовку на 5 хвилин. Готову страву при бажанні можна присипати подрібненою петрушкою або кропом. Готово!

Як бачиш, приготувати запашну картоплю по-італійськи простіше простого! Бери на замітку цей рецепт, щоб порадувати себе і близьких новим смаком добре знайомого продукту. Смачного!

Доступні всім! Дієтолог назвав продукти та напої, які підтримують здоров'я печінки

субота, 20 квітень 2024, 10:57

Печінка відповідає за багато процесів в організмі: від виробництва білків, холестерину та жовчі до зберігання вітамінів, мінералів і запасів енергії у вигляді глікогену. Вона також розщеплює токсини, такі як алкоголь, ліки та природні побічні продукти ...

Містять багато колагену! ТОП-5 продуктів, які допоможуть зберегти молодість

субота, 20 квітень 2024, 10:42

Старший науковий співробітник Absolute Collagen, доктор Дейв Рейлі пояснив Еxpress, як продукти, багаті колагеном, можуть допомогти зберегти шкіру міцною та пружною, передають Патріоти України. За його словами, колаген є основним компонентом наших зв’...