Таку рибу хочеться їсти ще і ще! Королівська вечеря з бюджетної скумбрії

Страва виходить дуже смачною і ситною: крім рибки потрібна картопля, шампіньйони та плавлений сирок. Вам такий бюджетний рецепт точно сподобається, зазначають Патріоти України.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • скумбрія, 3 шт;
  • шампіньйони, 400 г;
  • картопля, 450 г;
  • цибуля, 200 г;
  • сир, 200 г;
  • сирок плавлений, 2 шт;
  • часник, 5 зубчиків;
  • соєвий соус, 2 ст.л;
  • олія соняшникова, 5 ст.л;
  • сіль, 1 ч.л;
  • трави італійські, 1 ч.л;
  • перець, половина ч.л.

Процес приготування скумбрії

Рибу очищаємо від нутрощів, голову залишаємо, але прибираємо зябра. Тушку промиваємо від крові, просушуємо.

Тушку з внутрішньої сторони акуратно розкриваємо і видаляємо хребет, намагаючись не пошкодити всю тушку і не порвати шкіру.

Не забуваємо прибрати всі кісточки ребер.

Змащуємо тушки з зовнішньої і внутрішньої сторони соєвим соусом і олією.

Порада: дуже зручно змащувати силіконовим пензликом.

Цибулю і часник дрібно ріжемо. Гриби ріжемо кубиками.

Картоплю ріжемо довільними шматками і варимо її до готовності.

Обсмажуємо цибулю з часником до золотистого кольору. Гриби обсмажуємо також до готовності – випаровуючи вологу.

Остуджуємо цибулю і гриби, картоплю. Сир твердий і плавлений натираємо на середній тертці. Остиглу картоплю тремо на тертці.

Деко застеляємо фольгою і викладаємо тушку – мнемо краї фольги і формуємо човник навколо тушки. Так робимо з 3 тушками. Залишаємо в формі.

Викладаємо на 3 рибки цибулю рівним шаром, потім плавлений сирок, гриби, солимо і посипаємо італійськими травами і перцем, картопляний шар, посипаємо травами, сіллю і перцем.

Посипаємо твердим сиром і ставимо в духовку.

Запікаємо при 180 градусах близько 30 хвилин.

Любите гречку? Ось що обов’язково потрібно про неї знати

субота, 12 липень 2025, 17:09

Гречана крупа - не новинка на українських столах, але багато хто досі не знає, що вона буває різною й що її корисні властивості залежать від способу обробки. Біла чи смажена, у гарнірі чи як начинка - гречка заслуговує на більше місце в нашому раціоні,...

Пийте каву правильно: Коли вона працює, а коли шкодить кишківнику

субота, 12 липень 2025, 13:05

Мільйони людей починають день з кави ще до сніданку. Але чи така звичка дійсно корисна для шлунково-кишкового тракту? Експерти розповідають, коли кава на голодний шлунок . це стимул, а коли - шкода, передають Патріоти України. Кава стимулює вироблення ...