Такий ніжний, просто тане у роті: Рецепт коропа, тушкованого із цибулею та прянощами

Короп за цим рецептом готується не швидко, але в результаті виходить дуже смачним. Таку рибу можна подавати і з гарніром і як окрему страву, радять Патріоти України.

Час приготування: 1 година 20 хвилин

Інгредієнти:

  • короп — 1 кг
  • оливкова олія — 3 ст. л.
  • борошно — 1 ст. л.
  • 9% оцет — 2 ст. л.
  • цукор — 1 ст. л.
  • горошини духмяного перцю — 2 шт.
  • лавровий лист — 2 шт.
  • гвоздика — 3 шт.
  • цибуля — 4 шт.
  • чорний мелений перець
  • сіль
  • зелень петрушки

Приготування:

Почистіть цибулю та поріжте півкільцями. Підсмажте її на оливковій олії до золотистості.

Коропа почистіть, відріжте плавники, голову та хвіст, але не викидайте їх. Поріжте шматочками.

Підготовлену рибу обкачайте у борошні та підсмажте на пательні, змащеній оливковою олією.

Поки риба смажиться, приготуйте бульйон. Для цього помістіть у каструлю голову, хвіст та плавники коропа, залийте водою і варіть на повільному вогні, періодично знімаючи ложкою піну, що утворюється.

У каструлю перекладіть частину підсмаженої цибулі, гвоздику, лавровий лист, цукор, духмяний перець, додайте оцет. Зверху на всю суміш викладіть шматочки підсмаженої риби, а згори покладіть решту підсмаженої цибулі і залийте рибним бульйоном, який приготували.

Поставте каструлю з рибою на плиту і тушкуйте на малому вогні 20 хвилин.

Під час подавання на стіл обов’язково полийте рибу соусом у якому вона тушкувалася, і посипте зеленню петрушки.

Джерело: ТСН.ua

Чи потрібно смажити цибулю для котлетного фаршу

вівторок, 1 квітень 2025, 18:15

У класичному рецепті приготування котлет, який часто використовують господині, є цибуля. Цей продукт дійсно робить страву смачнішою та соковитішою. Але чи треба смажити овочі перед тим, як додати їх до фаршу? Все залежить від способу приготування та ре...

Який простий інгредієнт допоможе надати котлетам пишності

вівторок, 1 квітень 2025, 17:15

Досвідчені господині і навіть професійні кухарі часто додають у котлети особливі компоненти, які повинні надати страві апетитної пишної форми, передають Патріоти України. Однак деякі інгредієнти можуть надавати надто очевидного відтінку смаку, що може ...