Такий ніжний, просто тане у роті: Рецепт коропа, тушкованого із цибулею та прянощами

Короп за цим рецептом готується не швидко, але в результаті виходить дуже смачним. Таку рибу можна подавати і з гарніром і як окрему страву, радять Патріоти України.

Час приготування: 1 година 20 хвилин

Інгредієнти:

  • короп — 1 кг
  • оливкова олія — 3 ст. л.
  • борошно — 1 ст. л.
  • 9% оцет — 2 ст. л.
  • цукор — 1 ст. л.
  • горошини духмяного перцю — 2 шт.
  • лавровий лист — 2 шт.
  • гвоздика — 3 шт.
  • цибуля — 4 шт.
  • чорний мелений перець
  • сіль
  • зелень петрушки

Приготування:

Почистіть цибулю та поріжте півкільцями. Підсмажте її на оливковій олії до золотистості.

Коропа почистіть, відріжте плавники, голову та хвіст, але не викидайте їх. Поріжте шматочками.

Підготовлену рибу обкачайте у борошні та підсмажте на пательні, змащеній оливковою олією.

Поки риба смажиться, приготуйте бульйон. Для цього помістіть у каструлю голову, хвіст та плавники коропа, залийте водою і варіть на повільному вогні, періодично знімаючи ложкою піну, що утворюється.

У каструлю перекладіть частину підсмаженої цибулі, гвоздику, лавровий лист, цукор, духмяний перець, додайте оцет. Зверху на всю суміш викладіть шматочки підсмаженої риби, а згори покладіть решту підсмаженої цибулі і залийте рибним бульйоном, який приготували.

Поставте каструлю з рибою на плиту і тушкуйте на малому вогні 20 хвилин.

Під час подавання на стіл обов’язково полийте рибу соусом у якому вона тушкувалася, і посипте зеленню петрушки.

Джерело: ТСН.ua

Не відірватися! Смачна піца з листково-дріжджового тіста - перекус нашвидкуруч

субота, 22 лютий 2025, 18:04

Приготуйте смачну піцу з листкового тіста. Швидка страва без заморочок за лічені хвилини, передають Патріоти України. Інгредієнти. Приготування. Викладіть тісто на рівну поверхню, щоб розморозилося. Після того розкачайте його до однакової товщини та р...

Господиням на замітку! Навіщо насправді потрібно промивати крупи - не всі про це знають

субота, 22 лютий 2025, 17:05

Не всі господині люблять витрачати свій час на такий важливий етап приготування їжі, як попереднє промивання крупи, передають Патріоти України. На їх думку, крупа і так чиста. До того ж термічна обробка дозволить знищити шкідливі мікроорганізми. Проте ...