Такий ніжний, просто тане у роті: Рецепт коропа, тушкованого із цибулею та прянощами

Короп за цим рецептом готується не швидко, але в результаті виходить дуже смачним. Таку рибу можна подавати і з гарніром і як окрему страву, радять Патріоти України.

Час приготування: 1 година 20 хвилин

Інгредієнти:

  • короп — 1 кг
  • оливкова олія — 3 ст. л.
  • борошно — 1 ст. л.
  • 9% оцет — 2 ст. л.
  • цукор — 1 ст. л.
  • горошини духмяного перцю — 2 шт.
  • лавровий лист — 2 шт.
  • гвоздика — 3 шт.
  • цибуля — 4 шт.
  • чорний мелений перець
  • сіль
  • зелень петрушки

Приготування:

Почистіть цибулю та поріжте півкільцями. Підсмажте її на оливковій олії до золотистості.

Коропа почистіть, відріжте плавники, голову та хвіст, але не викидайте їх. Поріжте шматочками.

Підготовлену рибу обкачайте у борошні та підсмажте на пательні, змащеній оливковою олією.

Поки риба смажиться, приготуйте бульйон. Для цього помістіть у каструлю голову, хвіст та плавники коропа, залийте водою і варіть на повільному вогні, періодично знімаючи ложкою піну, що утворюється.

У каструлю перекладіть частину підсмаженої цибулі, гвоздику, лавровий лист, цукор, духмяний перець, додайте оцет. Зверху на всю суміш викладіть шматочки підсмаженої риби, а згори покладіть решту підсмаженої цибулі і залийте рибним бульйоном, який приготували.

Поставте каструлю з рибою на плиту і тушкуйте на малому вогні 20 хвилин.

Під час подавання на стіл обов’язково полийте рибу соусом у якому вона тушкувалася, і посипте зеленню петрушки.

Джерело: ТСН.ua

Є секрет! Як з малої кількості фаршу зробити багато котлет

п’ятниця, 9 травень 2025, 10:12

Перед вами стоїть завдання приготувати поживну вечерю. Ще вона має бути смачна, бо ж всі присутні мають наїстися. Але в холодильнику тільки залишки фаршу. Не встигли купити, зробити, подумати — це вже немає значення. Потрібно щось придумати, щоб котлет...

А ви це знали? Навіщо до чаю додають сіль

п’ятниця, 9 травень 2025, 9:15

Чай – один із самих поширених та популярних напоїв у світі. Цей напій є культовим у багатьох країнах, та й у нас без чаювання не проходить прийом гостей, передають Патріоти України. Традиційно чай пють з цукром, а в деяких регіонах світк в чай додають ...