Такий ніжний, просто тане у роті: Рецепт коропа, тушкованого із цибулею та прянощами

Короп за цим рецептом готується не швидко, але в результаті виходить дуже смачним. Таку рибу можна подавати і з гарніром і як окрему страву, радять Патріоти України.

Час приготування: 1 година 20 хвилин

Інгредієнти:

  • короп — 1 кг
  • оливкова олія — 3 ст. л.
  • борошно — 1 ст. л.
  • 9% оцет — 2 ст. л.
  • цукор — 1 ст. л.
  • горошини духмяного перцю — 2 шт.
  • лавровий лист — 2 шт.
  • гвоздика — 3 шт.
  • цибуля — 4 шт.
  • чорний мелений перець
  • сіль
  • зелень петрушки

Приготування:

Почистіть цибулю та поріжте півкільцями. Підсмажте її на оливковій олії до золотистості.

Коропа почистіть, відріжте плавники, голову та хвіст, але не викидайте їх. Поріжте шматочками.

Підготовлену рибу обкачайте у борошні та підсмажте на пательні, змащеній оливковою олією.

Поки риба смажиться, приготуйте бульйон. Для цього помістіть у каструлю голову, хвіст та плавники коропа, залийте водою і варіть на повільному вогні, періодично знімаючи ложкою піну, що утворюється.

У каструлю перекладіть частину підсмаженої цибулі, гвоздику, лавровий лист, цукор, духмяний перець, додайте оцет. Зверху на всю суміш викладіть шматочки підсмаженої риби, а згори покладіть решту підсмаженої цибулі і залийте рибним бульйоном, який приготували.

Поставте каструлю з рибою на плиту і тушкуйте на малому вогні 20 хвилин.

Під час подавання на стіл обов’язково полийте рибу соусом у якому вона тушкувалася, і посипте зеленню петрушки.

Джерело: ТСН.ua

Господиням на замітку! Які хитрощі дозволять посмажити рибу без неприємного запаху

субота, 18 січень 2025, 10:10

Риба є смачним та корисним продуктом харчування, тому періодично її варто обов’язково включати до раціону. Однак з її неприємним ароматом, що виникає у процесі смаження, не завжди впорається навіть потужна витяжка, передають Патріоти України. Але від н...

Є секрет! Що додати в пляшку, щоб оливкова олія вийшла ароматнішою і набула пікантного смаку

субота, 18 січень 2025, 9:09

Оливкова олія набагато корисніша за соняшникову. Це джерело олеїнової кислоти та багатьох інших важливих для людського організму сполук. Втім, для смаження оливкову олію використовувати не варто. А ось для заправки салатів вона смакує ідеально, передаю...