Таких незвичайних пиріжків з картоплею ви ще не їли - простий спосіб приготувати

Пиріжки з картоплею - це те, що люблять практично всі. Але простими пиріжками з картоплею вже нікого не здивувати. Пропонуємо приготувати неймовірно смачні і красиві пиріжки з картоплею, які не соромно поставити навіть на святковий стіл, передають Патріоти України.

Для приготування тіста знадобиться:

  • сметана або йогурт — 180 гр;
  • тепле молоко — 180 мл;
  • рослинна олія — 160 мл;
  • яйце — 2 шт;
  • цукор — 1,5 ст. л;
  • сіль — 1,5 ч. л;
  • борошно — 700 гр;
  • розпушувач — 15 гр.

Щоб зробити начинку підготуйте:

  • картопля — 400 гр;
  • вершкове масло — 40 гр;
  • сіль, чорний перець, паприка — за смаком;
  • зелена цибуля, кріп — за смаком;
  • сир — за бажанням.

Приготування:

З'єднайте у великій мисці сметану або йогурт, молоко, рослинну олію, яйця, цукор і сіль і добре перемішайте до отримання маси однорідної консистенції.

Додайте борошно і розпушувач і замісіть тісто середньої м'якості. Накрийте тісто плівкою і залиште на 15 хвилин.

Для приготування начинки відваріть картоплю до готовності і пюріруйте її. Додайте вершкове масло, зелень і спеції за смаком.

Розділіть тісто на 20 рівних частин, з кожної частини сформуйте кульку. Розкачайте кожну кульку в корж діаметром приблизно 15 см, викладіть начинку ближче до краю коржа. Зверху на начинку якщо є бажання можна викласти тертий сир. Щоб сформувати пиріжки незвичайної форми, зробіть на коржику розріз від центра до краю.

Накрийте начинку тестом і загорніть, формуючи тюльпанчик. Нижню частину пиріжка защіпіть.

Змастіть пиріжки сумішшю з одного яєчного жовтка, однієї столової ложки молока і однієї столової ложки рослинної олії і якщо є бажання обваляйте в кунжуті.

Підготовлені пиріжки випікайте в попередньо розігрітій до 180 градусів духовки протягом 30 хвилин.

Рідні та близькі з гідністю оцінять як смак, так і зовнішній вигляд цих незвичайних пиріжків.

Покроковий процес приготування смачних незвичайних пиріжків можна подивитися на відео:

Є секрет! Кулінари розповіли правила соління сала, щоб шкіра була м’якою

четвер, 21 листопад 2024, 11:14

Найапетитніше, коли сало просолюється, а його шкірка стає м’якою. Та вона може бути окремим делікатесом в такому випадку. Якщо ж вона вийшла жорстка та занадто гумова, доведеться її відрізати та викидати, передають Патріоти України. Результат залежить ...

Особливо оцінять діти! Картоплю фрі можна приготувати корисною, без олії та фритюру

четвер, 21 листопад 2024, 11:02

Коли говорять про картоплю фрі, відразу чути про її шкідливість. Дивімось на це об’єктивно. Смажена в олії фрі дуже смачна. Іноді можна себе нею побалувати. Якщо ви хотіли б смакувати її частіше, тоді зробіть її за цим рецептом, і буде ваш щастя, перед...