Таких незвичайних пиріжків з картоплею ви ще не їли - простий спосіб приготувати

Пиріжки з картоплею - це те, що люблять практично всі. Але простими пиріжками з картоплею вже нікого не здивувати. Пропонуємо приготувати неймовірно смачні і красиві пиріжки з картоплею, які не соромно поставити навіть на святковий стіл, передають Патріоти України.

Для приготування тіста знадобиться:

  • сметана або йогурт — 180 гр;
  • тепле молоко — 180 мл;
  • рослинна олія — 160 мл;
  • яйце — 2 шт;
  • цукор — 1,5 ст. л;
  • сіль — 1,5 ч. л;
  • борошно — 700 гр;
  • розпушувач — 15 гр.

Щоб зробити начинку підготуйте:

  • картопля — 400 гр;
  • вершкове масло — 40 гр;
  • сіль, чорний перець, паприка — за смаком;
  • зелена цибуля, кріп — за смаком;
  • сир — за бажанням.

Приготування:

З'єднайте у великій мисці сметану або йогурт, молоко, рослинну олію, яйця, цукор і сіль і добре перемішайте до отримання маси однорідної консистенції.

Додайте борошно і розпушувач і замісіть тісто середньої м'якості. Накрийте тісто плівкою і залиште на 15 хвилин.

Для приготування начинки відваріть картоплю до готовності і пюріруйте її. Додайте вершкове масло, зелень і спеції за смаком.

Розділіть тісто на 20 рівних частин, з кожної частини сформуйте кульку. Розкачайте кожну кульку в корж діаметром приблизно 15 см, викладіть начинку ближче до краю коржа. Зверху на начинку якщо є бажання можна викласти тертий сир. Щоб сформувати пиріжки незвичайної форми, зробіть на коржику розріз від центра до краю.

Накрийте начинку тестом і загорніть, формуючи тюльпанчик. Нижню частину пиріжка защіпіть.

Змастіть пиріжки сумішшю з одного яєчного жовтка, однієї столової ложки молока і однієї столової ложки рослинної олії і якщо є бажання обваляйте в кунжуті.

Підготовлені пиріжки випікайте в попередньо розігрітій до 180 градусів духовки протягом 30 хвилин.

Рідні та близькі з гідністю оцінять як смак, так і зовнішній вигляд цих незвичайних пиріжків.

Покроковий процес приготування смачних незвичайних пиріжків можна подивитися на відео:

Не робіть помилок! Два продукти, які псують м’ясні котлети

неділя, 6 жовтень 2024, 17:08

Ви точно додавали у м’ясний фарш для котлет один із цих продуктів. Це типова помилка господинь старшого покоління, які жили в часи, коли продукти треба було економити та виходити з того, що є, передають Патріоти України. Вас це може здивувати, але двом...

ТОП-5 секретів, як правильно посмажити відбивні зі свинини

неділя, 6 жовтень 2024, 12:14

Відбивні зі свинини – одна з найсмачніших страв, яку можна приготувати швидко та смачно для будь-якої святкової нагоди і просто на вечерю, передають Патріоти України. Однак незважаючи на простоту, нерідко відбуваються серйозні промахи, через які відбив...