
Голубці прийшли до нас приблизно у ХІV-ХV столітті з татарської та турецької кухні. Там їх готували з виноградного листя і називали долмою. Зараз же голубці та долма — дві різні страви. Експерт реаліті "На ножах" Алекс Якутов поділився рецептом голубців із чорноморських креветок та свинини за його авторським рецептом, передають Патріоти України.
Краще готувати голубці з молодої капусти, але коли не сезон, то можна скористатися савойською капустою. Вона ніжніша, ніж звичайна білокачанна. Голубці можна їсти і як самостійне блюдо, і з гарніром.
Інгредієнти:
- Свинина - 300 г;
- Чорноморський рачок чистий (креветка) - 150 г;
- Зелень (петрушка та кінза) - 50 г;
- Помідори пелаті – 1 баночка;
- Цибуля - 1 шт;
- Морква – 1 шт;
- Стебло селери - 1 шт;
- Савойська капуста - 1 шт;
- Часник - 2-3 зубчики;
- Соєвий соус - 20-30 г;
- Сіль, чорний перець - на смак;
- Цукор - 1 ст. л.
Спосіб приготування:
- Капусту бланшируємо. Для цього качан опускаємо в киплячу воду на пару хвилин, дістаємо і перекладаємо в ємність із крижаною водою. Шоковий перепад температур дозволить зберегти яскраво-зелений колір, і у вас вийдуть гарні голубці.
- Свинину перекручуємо на фарш. Рачок дрібно ріжемо. З'єднуємо разом, додаємо нарізану зелень, видавлюємо часник. Солимо, перчимо, додаємо соєвий соус. Начинку добре перемішуємо.
- На робочу поверхню стелимо харчову плівку. На неї викладаємо аркуш капусти, посередині листа - столову ложку фаршу. За допомогою харчової плівки стягуємо лист у мішечок, добре притискаючи краї. Або можна покласти лист капусти в чашку і затягнути верхівку з усіх боків. Голубці вийдуть круглими.
- Окремо готуємо у сотейнику соус. Для цього обсмажуємо нарізану цибулю і натерту на великій тертці моркву. Висипаємо помідори пелаті та нарізаний корінь селери. Додаємо цукор, сіль та перець. Хто любить гостре, може додати чилі.
- У гастроємність заливаємо соус, викладаємо голубці краями капусти вниз. Накриваємо зверху пергаментом та фольгою. Відправляємо в духовку, розігріту до 160 градусів, на 30-40 хвилин. Смачного!
Тістечка, пиріжки, печиво, торти - улюблені ласощі для багатьох українців. Поряд з традиційними рецептами господині часто експериментують, вносячи в десерти родзинку, яка робить їх неповторними, передають Патріоти України. Так, усім відомий торт «Рафае...
Запечена картопля - це смачна та доступна страва на всі випадки випадки життя. Запікати її можна з салом, м’ясом, овочами, сиром чи просто зі спеціями. Але для того, щоб вона мала ідеальну структуру, недостатньо просто помістити її у духовку, передають...