
Голубці прийшли до нас приблизно у ХІV-ХV столітті з татарської та турецької кухні. Там їх готували з виноградного листя і називали долмою. Зараз же голубці та долма — дві різні страви. Експерт реаліті "На ножах" Алекс Якутов поділився рецептом голубців із чорноморських креветок та свинини за його авторським рецептом, передають Патріоти України.
Краще готувати голубці з молодої капусти, але коли не сезон, то можна скористатися савойською капустою. Вона ніжніша, ніж звичайна білокачанна. Голубці можна їсти і як самостійне блюдо, і з гарніром.
Інгредієнти:
- Свинина - 300 г;
- Чорноморський рачок чистий (креветка) - 150 г;
- Зелень (петрушка та кінза) - 50 г;
- Помідори пелаті – 1 баночка;
- Цибуля - 1 шт;
- Морква – 1 шт;
- Стебло селери - 1 шт;
- Савойська капуста - 1 шт;
- Часник - 2-3 зубчики;
- Соєвий соус - 20-30 г;
- Сіль, чорний перець - на смак;
- Цукор - 1 ст. л.
Спосіб приготування:
- Капусту бланшируємо. Для цього качан опускаємо в киплячу воду на пару хвилин, дістаємо і перекладаємо в ємність із крижаною водою. Шоковий перепад температур дозволить зберегти яскраво-зелений колір, і у вас вийдуть гарні голубці.
- Свинину перекручуємо на фарш. Рачок дрібно ріжемо. З'єднуємо разом, додаємо нарізану зелень, видавлюємо часник. Солимо, перчимо, додаємо соєвий соус. Начинку добре перемішуємо.
- На робочу поверхню стелимо харчову плівку. На неї викладаємо аркуш капусти, посередині листа - столову ложку фаршу. За допомогою харчової плівки стягуємо лист у мішечок, добре притискаючи краї. Або можна покласти лист капусти в чашку і затягнути верхівку з усіх боків. Голубці вийдуть круглими.
- Окремо готуємо у сотейнику соус. Для цього обсмажуємо нарізану цибулю і натерту на великій тертці моркву. Висипаємо помідори пелаті та нарізаний корінь селери. Додаємо цукор, сіль та перець. Хто любить гостре, може додати чилі.
- У гастроємність заливаємо соус, викладаємо голубці краями капусти вниз. Накриваємо зверху пергаментом та фольгою. Відправляємо в духовку, розігріту до 160 градусів, на 30-40 хвилин. Смачного!
Яка смачна та ароматна домашня випічка. Серед її різноманіття дуже популярною є шарлотка. Звісно, що кожна господиня з часом та досвідом, обирає свій, особливо смачний рецепт її приготування, передають Патріоти України. Основним інгредієнтом цього аром...
Оселедець та скумбрія лідери щодо користі за кількістю риб’ячого жиру. Звичайно, мова зараз йде про доступні різновиди риби. Спробуйте зробити її домашнього посолу. Це швидко, смачно та доступно. Пропонуємо перевірений рецепт, передають Патріоти Україн...