Таких ви ще не їли: Рецепт голубців зі свининою по-чорноморськи від популярного кулінара

Голубці прийшли до нас приблизно у ХІV-ХV столітті з татарської та турецької кухні. Там їх готували з виноградного листя і називали долмою. Зараз же голубці та долма — дві різні страви. Експерт реаліті "На ножах" Алекс Якутов поділився рецептом голубців із чорноморських креветок та свинини за його авторським рецептом, передають Патріоти України.

Краще готувати голубці з молодої капусти, але коли не сезон, то можна скористатися савойською капустою. Вона ніжніша, ніж звичайна білокачанна. Голубці можна їсти і як самостійне блюдо, і з гарніром.

Інгредієнти:

  • Свинина - 300 г;
  • Чорноморський рачок чистий (креветка) - 150 г;
  • Зелень (петрушка та кінза) - 50 г;
  • Помідори пелаті – 1 баночка;
  • Цибуля - 1 шт;
  • Морква – 1 шт;
  • Стебло селери - 1 шт;
  • Савойська капуста - 1 шт;
  • Часник - 2-3 зубчики;
  • Соєвий соус - 20-30 г;
  • Сіль, чорний перець - на смак;
  • Цукор - 1 ст. л.

Спосіб приготування:

  1. Капусту бланшируємо. Для цього качан опускаємо в киплячу воду на пару хвилин, дістаємо і перекладаємо в ємність із крижаною водою. Шоковий перепад температур дозволить зберегти яскраво-зелений колір, і у вас вийдуть гарні голубці.
  2. Свинину перекручуємо на фарш. Рачок дрібно ріжемо. З'єднуємо разом, додаємо нарізану зелень, видавлюємо часник. Солимо, перчимо, додаємо соєвий соус. Начинку добре перемішуємо.
  3. На робочу поверхню стелимо харчову плівку. На неї викладаємо аркуш капусти, посередині листа - столову ложку фаршу. За допомогою харчової плівки стягуємо лист у мішечок, добре притискаючи краї. Або можна покласти лист капусти в чашку і затягнути верхівку з усіх боків. Голубці вийдуть круглими.
  4. Окремо готуємо у сотейнику соус. Для цього обсмажуємо нарізану цибулю і натерту на великій тертці моркву. Висипаємо помідори пелаті та нарізаний корінь селери. Додаємо цукор, сіль та перець. Хто любить гостре, може додати чилі.
  5. У гастроємність заливаємо соус, викладаємо голубці краями капусти вниз. Накриваємо зверху пергаментом та фольгою. Відправляємо в духовку, розігріту до 160 градусів, на 30-40 хвилин. Смачного!
Джерело: НВ

Не робіть помилок! Як правильно варити рис, щоб він не злипався і не горів

вівторок, 26 серпень 2025, 16:56

Варений гарячий рис - найкраща страва для обіду, вечері. Але дуже часто при приготуванні рис стає як каша, злипається і втрачає приємний смак, передають Патріоти України. Кулінар розповів в Instagram, як правильно варити рис, щоб він був розсипчастим і...

Чому всі почали пити імбирний чай: ТОП-5 науково обґрунтованих причин

вівторок, 26 серпень 2025, 10:15

Імбирний чай - не лише ароматний напій з пряним, гострим смаком, а й справжня скарбниця користі для здоров’я. Його традиційно використовували в аюрведі та китайській медицині, а сучасні дослідження підтверджують його позитивний вплив на організм, перед...