Маківник традиційно печуть в Україні на різдвяні свята, але нема ніяких пересторог щоб пекти цей вишуканий пиріг і в інші дні року.
''Тісто його смачне і дуже ароматне'', — запевняє кулінарка Наталя Геряк.
Для приготування тіста:Для начинки:
- 250 мл молока кімнатної температури
- 700 г борошна
- 40 г свіжих дріжджів
- 2 яйця
- 120 г топленого вершкового масла
- 200 г цукру
- 180 г маку
- 200 мл молока
- 50 г цукру
- 1 невелике яйце
Приготування:
У глибоку миску помістити дріжджі та молоко. Збивати до повного розчинення дріжджів. Додати 1 ст.л. цукру та 250 г борошна. Замісити рідке та клейке тісто. Накрити миску рушником та залишити опару на годину при кімнатній температурі.
Тим часом мак залити молоком, довести до кипіння, варити 2 хвилини, зняти з вогню і залишити так до повного вистигання. Можна скористатися готовою маковою начинкою.
Коли опара підійшла, яйця збити до однорідності з рештою цукру та вершковим маслом. Додати решту борошна й збиті яйця з цукром та маслом. Замісити однорідне, м'яке тісто. Накрити миску з тістом рушником та залишити опару на 1,5−2 години при кімнатній температурі. Тісто повинно вирости у двічі.
Тим часом мак добре відцідити та перетерти. Перекласти мак в глибоку миску, додати яйце й добре вимішати. Тісто обім'яти й викласти на робочу поверхню присипану борошном. Якщо печете два вінки, тоді розділити тісто на дві частини й кожну, по черзі, тонко розкачати, й змастити половиною макової маси кожну частину тіста, відступаючи від краю по 1 см з кожного боку. Скрутити тісто у рулет й гострим ножем порізати кружечками, товщиною приблизно 1−1,5 см. Викласти один на другий, на деко, застелене пергаментом. Накрити всю випічку харчовою плівкою або ж злегка вологим рушником. Залишити на 30 хвилин підходити.
Є рецепти, які завжди популярні. Такими є сирні оладки. Тільки вони не солоні. Готуються з кисломолочного сиру. Ідеальний недільний сніданок з ними забезпечено. Забирайте рецепт до кулінарної скарбнички, передають Патріоти України. Для приготування пот...
Кулінарами не народжуються, а ними стають упродовж життя, щорічно відточуючи свій професіоналізм. Кожен із чогось починав. Ознайомтесь із деякими лайфхаками та секретами приготування страв, передають Патріоти України. Приготування бульйону. Щоб приготу...