Те що треба до свят: Рецепт німецького мигдального печива у формі зірок

печиво зі спеціями

У кожного народу є свої національні страви, які обов'язково присутні на святковому столі, включно з різними солодощами, десертами, випічкою. Європейська випічка має дуже далеку традицію і являє собою переважно солодкі, пряні кондитерські вироби. Одеситка Ольга Буравчук, яка наразі мешкає у Німеччині, поділилась рецептом пряного мигдального печива у вигляді зірки — Zimtsterne.

Інгредієнти:
  • 3 яєчні білки
  • 350 г меленого мигдалю (може знадобитися трохи більше)
  • 200 г цукрової пудри
  • 3 ч.л. кориці
  • 1 або 2 пакетики ванільного цукру
  • 1 ч.л. свіжовичавленого лимонного соку
  • Мигдаль можна брати очищений і неочищений, на смак це не впливає, а кориця все одно забарвлює тісто. Замість ванільного цукру можна додати ванілін на кінчику ножа.

Приготування

Змішати мигдаль і корицю в мисці. Збити 2 білки з дрібкою солі та 100 г цукрової пудри.

Поступово вмішати збиті білки в мигдалеву масу. Отримане тісто має бути досить липким, але не рідким. Якщо тісто здається рідкуватим потрібно додати ще пару столових ложок меленого мигдалю. Тісто розкачати між двома шарами харчової плівки приблизно 0.5−1 см завтовшки. Вирізати зірочки і перенести на деко, застелене пекарським папером. Увімкнути розігріватися духовку на 150 °C. Збити білок, що залишився, зі 100 г цукрової пудри та чайною ложкою лимонного соку. Змастити зірочки отриманою глазур'ю. Випікати 10−15 хвилин.

Печиво має підсохнути, але верхня глазур має залишитися білою. Якщо перетримати зірки в духовці, глазур почне набувати карамельного відтінку, втім на смак це сильно не впливає. Не знімати зірки, поки не охолонуть.


Це здивує! Що буде з організмом, якщо відмовитися від кави на користь чаю

вівторок, 13 травень 2025, 11:22

Кожна друга людина на Землі обирає саме чай замість кави. До речі, цей напій більш популярний а Англії, а не на батьківщині - у Китаї, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Саме в чорному чаї є багато корисних елементів, які позитивно впливаю...

Смакота! Рецепт майонезу без яєць для заправки салатів із цікавим основним компонентом

вівторок, 13 травень 2025, 11:13

Магазинні майонези зручні, але користі від них повний нуль. Це об’єктивно. Покращити смак страв з цим соусом можна, якщо приготувати його самостійно. Спробуйте рецепт на основі яблук. Це досить несподівано, але з різними типами продуктів такий майонез ...