Телеведучий поділився рецептом смачного та корисного капучино з гарбуза

У рік з гарним урожаєм гарбузів корисний овоч можна не тільки вживати як гарнір і додавати в десерти. На основі печеного гарбуза вийде чудовий осінній капучіно. Рецепт оригінального осіннього кавового напою запропонував телеведучий Роман Сенічкін у програмі «Сніданок з 1+1», зазначають Патріоти України.

Капучіно з гарбуза

Інгредієнти:
  • Кава;
  • Гарбуз печений;
  • Вершки;
  • Цедра апельсину чи лимону;
  • Молоко;
  • Кориця;
  • Цукор.
Гарбуз запекти в духовці, охолодити.
Зварити каву, міцність та сорт — відповідно до особистих уподобань.
У блендері змішати гарбуз, цедру, корицю, цукор та половину порції кави. Розмолоти.
У прозору склянку викласти гарбузово-кавову масу, залити каву, що залишилася, додати вершки.
Прикрасити корицею, цедрою, збитими вершками.

Нагадаємо, дієтологи називають гарбуз українським суперфудом і радять якнайбільше вживати його, щоб збалансувати меню вітамінами та клітковиною.


Впливають на мозок! Вчені пояснили, чому ми залежні від шкідливих продуктів

субота, 23 серпень 2025, 9:39

Багато хто думає, що потяг до солодощів чи фастфуду - це просто слабкість характеру або відсутність сили волі. Проте науковці доводять: деякі продукти можуть діяти на мозок так само, як наркотики, передають Патріоти України. Вони стимулюють систему вин...

Чим замінити масло та маргарин у випічці, щоб вона була кориснішою

п’ятниця, 22 серпень 2025, 23:10

Торти та десерти у своїй більшості мають досить високу калорійність. І рано чи пізно у кожної господині постає запитання: «А чи можна чимось замінити жир у випічці?» Справді, калорійність у випічці та десертах можна знижувати. Така випічка буде корисні...