Тірамісу – класичний десерт італійської кухні. За традиційним рецептом в його основі крем зі збитих жовтків та цукру. Але існує також варіант з вершковою масою. Патріоти України пропонують вашій увазі 2 технології приготування десерту, щоб ви легко змогли втілити їх у життя. Ідея приготування опублікована на сторінці anny.cooking в Instagram.
Класичний рецепт тірамісу
Інгредієнти:
Спосіб приготування:
1. Заварити каву і охолодити, додати алкоголь.
2. Маскарпоне можна брати 1:1 з вершками або просто.
3. Відділити білки від жовтків, збивати жовтки з половиною цукру 5 хвилин і білки з половиною цукру до міцної піни.
4. Жовтки додати в маскарпоне і збити.
5. Викласти збиті білки і перемішати до однорідності.
6. Савоярді вмочити в каву.
7. Покласти у форму, викласти 1/2 крему, знову савоярді і крем.
8. Поставити тірамісу на декілька годин в холодильник і присипати какао.
Тірамісу з вершками:
Інгредієнти:
Спосіб приготування:
1. Приготувати каву, додати алкоголь, охолодити.
2. Холодні вершки, маскарпоне і цукрову пудру збити міксером до м‘яких піків.
3. Савоярді вмочити у каву і викласти у форму. Можна притрусити какао для кращого смаку. Викласти 1/2 крему, савоярді в каві і знову крем.
4. Помістити тірамісу на декілька годин в холодильник, присипати какао.
Чізкейк вийде ніжним та ароматним, якщо готувати його без борошна та тіста. Водночас він легкий в приготуванні, адже достатньо всі інгредієнти змішати і запекти. Хтось назве десерт просто запіканкою, але ніжність молочного смаку нагадує саме чізкейк. В...
Смачно нагодувати родину — це завдання із зірочкою. Кожен день хочеться щось іншого та нового. Картопля є одним із найулюбленіших коренеплодів, які запікають, варять, смажать. Пропонуємо вам ще один варіант страви для вечері, які вийде ніжним та аромат...