Тісто буде бездоганно м'яким і повітряним: Рецепт пончиків із "секретом" від популярної блогерки

Солодкі пончики – страва, яку дуже полюбляє малеча. Їх часто готують на затишні сімейні свята до чаю та на гостинець. У тісто за традиційним рецептом зазвичай додають молоко. Але щоб структура вийшла пухкою та ніжною, цей інгредієнт варто замінити. За технологією від plushki_i, у тісто замість молока додають згущене молоко. Ідея опублікована на сторінці в Instagram, передають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • згущене молоко
  • сіль
  • яйця
  • сода
  • борошно

Спосіб приготування:

1. Змішати банку згущеного молока, дрібку солі, 2 яйця, соду на кінчику ножа і борошно.

2. Борошна потрібно стільки, щоб тісто було щільним, але не забитим.

3. Розкатати кульки середнього розміру.

4. Обсмажити на олії.

Для таких пончиків можна приготувати смачну шоколадно-горіхову начинку.

Інгредієнти:

  • яйця – 2 шт.
  • цукор – 3 склянки
  • какаo – 2 ст. л.
  • борошно – 4 ст. л.
  • ванілін або ванільний цукор – дрібка
  • фундук – 1 склянка
  • вершкове масло – 1 ч. л.
  • молоко – 2 склянки

Спосіб приготування:

1. Яйця добре розтерти з цукром, додати борошно, какао, терті горіхи і вершкове масло, ванілін.

2. Все ретельно перемішати.

3. Влити молоко, зробити масу однорідною.

4. Усю отриману суміш поставити на маленький вогонь, проварити до загустіння.

Два інгредієнти, які допоможуть отримати соковиту свинину в духовці

неділя, 8 червень 2025, 11:12

Додайте ще один чудовий рецепт у свою кулінарну книгу. Дізнайтеся, як приготувати ситну та смачну закуску – запечену свинину. Страва подається в гарячому вигляді і як холодна закуска. Свинина відмінно «впишеться» до інших страв на столі, підійде як пер...

Буде особливим! Один забутий інгредієнт для плову

неділя, 8 червень 2025, 10:05

Спеції не можна додавати бездумно куди доведеться – можна сильно спотворити смак готової страви. Але якщо не додати ту чи іншу добавку, наприклад в плов, то досягти необхідного смаку вже не вийде, передають Патріоти України. Тому готуючи плов, обов’язк...