Тісто не потрібно замішувати: Рецепт легкого та апетитного насипного яблучного пирога

Якщо ви шукаєте рецепт швидкого пирога, то перше, що спадає на думку, — це шарлотка. Однак спробуйте інший варіант — приготуйте насипний яблучний пиріг, радять Патріоти України.

Цей рецепт гарний тим, що тісто, як таке, готувати не треба взагалі. Не треба його замішувати і витримувати, досить лише просто змішати сухі інгредієнти.

Інгредієнти:

  • 0,5 склянки борошна
  • 0,5 склянки манної крупи
  • 0,5 склянки цукру
  • 100 г вершкового масла
  • 3-4 яблука
  • 1 столова ложка лимонного соку
  • 2 чайні ложки розпушувача
  • 1 чайна ложка меленої кориці
  • цукрова пудра

Приготування

Просіяне борошно з'єднати з манною крупою, цукром і розпушувачем і добре вимішати.

Яблука натерти на крупній тертці, скропити лимонним соком, приправити корицею і перемішати.

На дно рознімної форми натерти на дрібній тертці половину норми замороженого масла, присипати його третиною приготованої сухої суміші і розрівняти. Зверху викласти половину яблучної начинки, засипати ще однією третиною борошняної суміші, укласти другу половину начинки і засипати сухою сумішшю, яка залишилася, поверх якої рівномірно натерти на дрібній тертці масло.

Випікати близько 30 хвилин за 180°С.

Поверхню охололого пирога притрусити цукровою пудрою.

На замітку

Яблука краще використовувати кисло-солодкі. Важлива умова — вони повинні бути соковиті. В такому разі пиріг добре просочиться і не вийде сухим.

У яблучну начинку можна додати подрібнені горіхи і розпарені родзинки.

Щоб на поверхні пирога утворилася хрустка скоринка, за 5 хвилин до готовності притрусіть його цукром.

Джерело: ТСН.ua

А ви це знали? Навіщо під час тушкування капусти досвідчені господині додають черствий хліб

субота, 22 лютий 2025, 23:10

Тушкована капуста – страва бюджетна, смачна і дуже популярна, передають Патріоти України. Багато господинь люблять її подавати до столу, оскільки з такою стравою можна суттєво заощадити та нагодувати родину смачною вечерею. Проте процес приготування ка...

Не відірватися! Смачна піца з листково-дріжджового тіста - перекус нашвидкуруч

субота, 22 лютий 2025, 18:04

Приготуйте смачну піцу з листкового тіста. Швидка страва без заморочок за лічені хвилини, передають Патріоти України. Інгредієнти. Приготування. Викладіть тісто на рівну поверхню, щоб розморозилося. Після того розкачайте його до однакової товщини та р...