Тісто ніколи не буде пишним і повітряним, якщо допускати одну прикру помилку

Пісочне печиво повинне кришитися, медове - бути м’яким, як мед, а пироги, здоба і хліб - максимально пухкими. Всього цього домагаються за допомогою спеціальних інгредієнтів, передають Патріоти України.

Тісто ніколи не вийде повітряним, якщо не викликати в ньому певні реакції, для яких потрібна кислота. Вона вступає в реакцію з лугом, в результаті чого виділяється вуглекислий газ.
Розпушувач – важлива складова випічки. Без нього тісто просто не зійде, залишиться кам’яним, вологим, щільним, а готові вироби сухими й несмачними.
Розпушувач створює бульбашки повітря в тісті, дозволяючи йому добре піднятися і стати пишним. Зараз він продається в будь-якому магазині. Але багато господинь не довіряють покупному порошку і вважають за краще робити свій в домашніх умовах. Це набагато екологічніше і надійніше.
Тісто для випічки в духовці
Інгредієнти для розпушувача з борошном:
120 г борошна
50 г харчової соди
30 г дрібної лимонної кислоти
Ретельно змішай всі інгредієнти в сухій щільно закритій банці. Під час випічки використовуй розпушувач із зазначеним в рецепті для тіста дозуванням. Зазвичай це 1-3 чайні ложки.
Інгредієнти для розпушувача з крохмалем:
1 ст. л соди
1 ст. л лимонної кислоти
1 ст. л крохмалю
Цей рецепт набагато простіший в застосуванні: для нього нічого не потрібно зважувати. Кількість всіх інгредієнтів вимірюється ложками.
Приготувати розпушувач в домашніх умовах в принципі достатньо легко. Необхідно мати вдома запас таких продуктів, як сода, лимонна кислота, крохмаль / борошно, і знати, в яких пропорціях їх змішати.
Дріжджі також піднімуть тісто. Але це все-таки грибки, які не зовсім корисні та неприємні на запах. В сучасних рецептах їх використовують все менше, але іноді як компонент, завдання якого підняти тісто, вказана просто сода.
Щоб замінити її на розпушувач, потрібно запам’ятати співвідношення: одна чайна ложка соди дорівнює трьом ложкам розпушувача. Або таке: на 400 г борошна має йти 10 г розпушувача.
Домашній розпушувач для тіста під час приготування випічки потрібно просівати разом з борошном, щоб він рівномірно розподілявся. У рідке тісто його можна додавати перед самим випіканням.
Зрозуміло, що і на магазинному розпушувачі тісто відмінно зійде. Але тим, хто дорожить своїм здоров’ям, домашній підійде більше. Склад покупного залишає бажати кращого, він часто наповнений хімічними добавками.

ТОП-5 помилок у зберіганні та приготуванні м’яса, які допускають майже всі господині

субота, 20 квітень 2024, 11:15

М’ясо є дорогим продуктом, який, на жаль, дуже легко зіпсувати неправильним приготуванням або зберіганням. У результаті м’ясо може повністю втратити свої унікальні смакові якості, а то й зовсім пропасти, передають Патріоти України. 1.Заморожувати цілі...

Доступні всім! Дієтолог назвав продукти та напої, які підтримують здоров'я печінки

субота, 20 квітень 2024, 10:57

Печінка відповідає за багато процесів в організмі: від виробництва білків, холестерину та жовчі до зберігання вітамінів, мінералів і запасів енергії у вигляді глікогену. Вона також розщеплює токсини, такі як алкоголь, ліки та природні побічні продукти ...