Тісто ніколи не буде пишним і повітряним, якщо допускати одну прикру помилку

Пісочне печиво повинне кришитися, медове - бути м’яким, як мед, а пироги, здоба і хліб - максимально пухкими. Всього цього домагаються за допомогою спеціальних інгредієнтів, передають Патріоти України.

Тісто ніколи не вийде повітряним, якщо не викликати в ньому певні реакції, для яких потрібна кислота. Вона вступає в реакцію з лугом, в результаті чого виділяється вуглекислий газ.
Розпушувач – важлива складова випічки. Без нього тісто просто не зійде, залишиться кам’яним, вологим, щільним, а готові вироби сухими й несмачними.
Розпушувач створює бульбашки повітря в тісті, дозволяючи йому добре піднятися і стати пишним. Зараз він продається в будь-якому магазині. Але багато господинь не довіряють покупному порошку і вважають за краще робити свій в домашніх умовах. Це набагато екологічніше і надійніше.
Тісто для випічки в духовці
Інгредієнти для розпушувача з борошном:
120 г борошна
50 г харчової соди
30 г дрібної лимонної кислоти
Ретельно змішай всі інгредієнти в сухій щільно закритій банці. Під час випічки використовуй розпушувач із зазначеним в рецепті для тіста дозуванням. Зазвичай це 1-3 чайні ложки.
Інгредієнти для розпушувача з крохмалем:
1 ст. л соди
1 ст. л лимонної кислоти
1 ст. л крохмалю
Цей рецепт набагато простіший в застосуванні: для нього нічого не потрібно зважувати. Кількість всіх інгредієнтів вимірюється ложками.
Приготувати розпушувач в домашніх умовах в принципі достатньо легко. Необхідно мати вдома запас таких продуктів, як сода, лимонна кислота, крохмаль / борошно, і знати, в яких пропорціях їх змішати.
Дріжджі також піднімуть тісто. Але це все-таки грибки, які не зовсім корисні та неприємні на запах. В сучасних рецептах їх використовують все менше, але іноді як компонент, завдання якого підняти тісто, вказана просто сода.
Щоб замінити її на розпушувач, потрібно запам’ятати співвідношення: одна чайна ложка соди дорівнює трьом ложкам розпушувача. Або таке: на 400 г борошна має йти 10 г розпушувача.
Домашній розпушувач для тіста під час приготування випічки потрібно просівати разом з борошном, щоб він рівномірно розподілявся. У рідке тісто його можна додавати перед самим випіканням.
Зрозуміло, що і на магазинному розпушувачі тісто відмінно зійде. Але тим, хто дорожить своїм здоров’ям, домашній підійде більше. Склад покупного залишає бажати кращого, він часто наповнений хімічними добавками.

Смакота! Як приготувати апетитне сало в цибулинні

неділя, 19 січень 2025, 7:14

Всі знають про спосіб фарбування крашанок у цибулинні. Але ним прекрасно можна “пофарбувати” сало, надавши йому апетитного кольору. Готувати просто, а смакує неймовірно, передають Патріоти України. На 1 кг сала або почеревини приготуйте маринад, який с...

Секрет господинь! Як приготувати тушковане м’ясо, яке розпадається на волокна

неділя, 19 січень 2025, 6:13

М’ясо за цим рецептом виходить м’яким, навіть яловичина здається, що ніжна, мов куряче філе. Ідеальна м’ясна підлива до гарніру розпадається на волокна варто лише взяти губами шматочок, передають Патріоти України. Інгредієнти:. Свіже м’ясо ріжемо таким...