Точно сподобається! Рецепт шоколадної ковбаси від крутого шеф-кухаря - найпростіший десерт для дітей

Шоколадна ковбаса - улюблені ласощі дітей і дорослих в Італії. Там цей десерт асоціюють саме з дитинством і називають salame al cioccolato. Готується вона дуже просто і в процес можна залучати дітей, передають Патріоти України.

Рецептом італійської шоколадної ковбаси поділився відомий шеф-кухар Марко Черветті на своєму YouTube-каналі.

Інгредієнти:

  • Вершкове масло - 400 г
  • Шоколад - 200 г
  • Какао-порошок - 50 г
  • Печиво - 300 г
  • Цукор - 150 г
  • Цукрова пудра - 5 г

Спосіб приготування

Покладіть в миску вершкове масло, цукор, шоколад і ретельно перемішайте, бажано руками.

Додайте какао-порошок, печиво подрібніть руками, ретельно перемішайте всі інгредієнти.

Викладайте суміш на харчову плівку рівним шаром. А потім скрутіть все в ковбаску. На кінцях ковбаску закріпіть.

Помістіть готову ковбаску в холодильник на дві години.

З готового десерту зніміть харчову плівку і посипте цукровою пудрою. Наріжте шматочками та подавайте до чаю.

Цікаво! Такий десерт можна приготувати й для дорослих. Можна в суміш додати коньяк або ром. Але при цьому потрібно стежити, щоб ласощі не потрапило в руки дітей.

До речі, звичайний цукор в рецепті можна замінити згущеним молоком або іншим видом цукру – це залежить від ваших смакових уподобань.

Буде смакота! Кулінарна хитрість, яка здатна зробити м’ясний фарш легшим за пух

четвер, 21 листопад 2024, 23:10

Забудьте про жорсткі котлети, які важко кусати та жувати. Щоб вони були легкими та апетитними, нагадували пух, потрібно правильно підготувати фарш. Деякі кулінарні хитрощі допоможуть це зробити, передають Патріоти України. Отже, ми вже знаємо, що секре...

ТОП-3 секрети ідеальних дерунів - хитрощі досвідчених кулінарів

четвер, 21 листопад 2024, 18:14

Ознакою ідеальних дерунів служить рум’яна скоринка зовні, яка приховує м’яку та соковиту основу, передають Патріоти України. Досвідчені кухарі розповіли про кілька секретів ідеальних дерунів, які не встигнуть навіть затриматись на столі. Важливо не пер...