Точно сподобається! Рецепт шоколадної ковбаси від крутого шеф-кухаря - найпростіший десерт для дітей

Шоколадна ковбаса - улюблені ласощі дітей і дорослих в Італії. Там цей десерт асоціюють саме з дитинством і називають salame al cioccolato. Готується вона дуже просто і в процес можна залучати дітей, передають Патріоти України.

Рецептом італійської шоколадної ковбаси поділився відомий шеф-кухар Марко Черветті на своєму YouTube-каналі.

Інгредієнти:

  • Вершкове масло - 400 г
  • Шоколад - 200 г
  • Какао-порошок - 50 г
  • Печиво - 300 г
  • Цукор - 150 г
  • Цукрова пудра - 5 г

Спосіб приготування

Покладіть в миску вершкове масло, цукор, шоколад і ретельно перемішайте, бажано руками.

Додайте какао-порошок, печиво подрібніть руками, ретельно перемішайте всі інгредієнти.

Викладайте суміш на харчову плівку рівним шаром. А потім скрутіть все в ковбаску. На кінцях ковбаску закріпіть.

Помістіть готову ковбаску в холодильник на дві години.

З готового десерту зніміть харчову плівку і посипте цукровою пудрою. Наріжте шматочками та подавайте до чаю.

Цікаво! Такий десерт можна приготувати й для дорослих. Можна в суміш додати коньяк або ром. Але при цьому потрібно стежити, щоб ласощі не потрапило в руки дітей.

До речі, звичайний цукор в рецепті можна замінити згущеним молоком або іншим видом цукру – це залежить від ваших смакових уподобань.

Цей продукт у вашому холодильнику реально покращує зір - і це не морква!

неділя, 27 липень 2025, 9:30

Багато людей досі вірять, що морква - головний продукт для зору. Проте нові дослідження показують: це поширений міф, передають Патріоти України. Опитування, проведене серед 2000 дорослих, виявило — хоча більшість розуміє, що харчування впливає на зір, ...

Господиням на замітку! Що зробити, щоб рис не злипався після варіння

неділя, 27 липень 2025, 6:44

Цей важливий крок часто упускають, через що результат виходить не таким, як очікували. Справжній секрет ідеального рису розкривається ще до того, як вода почне кипіти, передають Патріоти України. Причиною злипання є тонкий шар крохмалю на поверхні зере...