ТОП-10 секретів повітряного картопляного пюре

Хто відмовиться від гарніру у вигляді ніжного та повітряного картопляного пюре, який стане доповненням до будь-яких страв з м’яса та риби. Але не завжди нам виходить приготувати пюре правильно: змінюється колір, з’являються грудочки і неприємний присмак, передають Патріоти України.

Подробиці

Однак ці нюанси виникають лише тому, що ви неправильно готуєте страву.

10 секретних прийомів досвідчених господинь допоможуть вам зробити ідеальне пюре:

  1. Вибирайте картоплю правильно: нам знадобляться сорти, які добре розварюються. Також бажано для варіння вибирати невеликі картоплини однакового розміру. Якщо ж у вас тільки велика картопля, то розріжте її навпіл.
  2. Під час смаження не рекомендують солити, тому що картопля починає розвалюватися, а ось для пюре нам це і потрібно. До того ж це дозволить зробити страву смачнішою.
  3. Під час варіння можна додати 2-3 очищені зубчики часнику: це подарує готовому пюре цікавий відтінок смаку.
  4. Найкраще збивати пюре за допомогою підручних засобів: міксер для цього завдання категорично не підходить.
  5. Найсмачніша страва виходить у тих господарок, які готують пюре з молоком чи вершками.
  6. Якщо додати невеликий шматочок вершкового масла, то пюре стане ніжнішим і приємнішим на смак.
  7. Важливо: молоко чи вершки мають бути теплими. Якщо дістати їх із холодильника і відразу додати в пюре, то замість страви приємного золотистого кольору ви отримаєте дивну сіру масу.
  8. Пюре краще готувати на один раз: воно погано зберігається. Якщо ж з’їсти все не вдалося, можна використовувати картоплю для начинки пиріжків.
  9. У цю страву можна додавати спеції. Ідеально підходять чорний перець, куркума, сушені трави, свіжа зелень, імбир та кмин.
  10. Пюре відмінно поєднується з обсмаженими грибами та цибулею. У такому разі жодних м’ясних “доповнень” вам і не потрібно.

Варто знати! Чи потрібно мити печінку перед смаженням

п’ятниця, 22 листопад 2024, 12:00

Печінка така корисна та смачна, якщо її вдало приготувати. Особливо вона смакує в паніруванні та з великою кількістю цибулі. Але все починається з обробки печінки, передають Патріоти України. Якщо ви придбали заморожену печінку або дістали зі своєї мор...

Є секрет! Як правильно збивати яйця для омлету, щоб він був пишним

п’ятниця, 22 листопад 2024, 11:12

Омлет найчастіше готують на сніданок. Він легкий та поживний. Готувати його на всю родину, тож страва досить вигідна для ранку. Кулінарне питання полягає в збиванні яєць. Яким чином вони будуть об’єднані з іншими компонентами. Поговоримо про це детальн...