ТОП-3 хитрощі допоможуть позбутися неприємного запаху під час смаження риби

Будь-який кулінар знає, що при приготуванні страв з риби на кухні з’являється дуже специфічний запах. Для цього, як правило, використовуються витяжка та провітрювання. Але за допомогою трьох кулінарних секретів можна смажити рибу так, що запах не з’явиться, передають Патріоти України.

У чому вони полягають

Ретельна попередня підготовка

Неприємний запах часто з’являється в тому випадку, якщо господиня не приділила достатньо уваги питанню чищення. Усередині риба має бути просто ідеально чистою. Можна навіть промити шматки і підсушити перед жаркою.

Ріпчаста цибуля та картопля

Якщо ви хочете нейтралізувати неприємний запах, то варто звернути увагу на два овочі – цибулю та картоплю, які гармонійно доповнюють одна одну. Цибулю варто розташувати на сковороді, а вже на неї викладати рибу. Картоплю варто розділити на кілька частин і смажити поряд із основною стравою.

Спеції

Досвідчені кухарі знають про те, що деякі прянощі не тільки ідеально поєднуються з рибою, а й здатні нейтралізувати її специфічний запах. До них відносять мелений чорний перець і лавровий лист.

А ви це знали? Навіщо додавати цукор під час варіння картоплі

п’ятниця, 31 жовтень 2025, 5:35

Стару картоплю не так легко чистити, вона не така багата на смак, як молода, але все ж є деякі хитрощі, що допоможуть приготувати страву зі старої картоплі так, щоб вона була не гірше молодої, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Додавши у в...

Це варто знати! Як зелений чай впливає на мозок

четвер, 30 жовтень 2025, 18:43

Нове дослідження, про яке розповіло видання Real Simple, виявило, що люди, які дотримуються зеленої середземноморської дієти, варіації відомої Mediterranean Diet, збагаченої зеленим чаєм і водоростевою рослиною, мали повільніші процеси старіння мозку, ...