ТОП-3 хитрощі, які допоможуть приготувати курку в кілька разів смачніше

Куряче м’ясо входить до раціону багатьох людей практично щодня, тому має сенс навчитися готувати його ідеально, передають Патріоти України.

М’ясо птиці здається надто простим, тому не всі господині приділяють належну увагу технічним моментам та хитрощам, але дарма.

Які 3 секрети допоможуть приготувати курку набагато смачніше?

Допікайте курку

Навіть якщо ви вибрали як спосіб приготування смаження на пательні, не варто доводити птаха до повної готовності на сковороді. Відмінним рішенням стане духовка.

Якщо хоча б 10 хвилин запікати курку після смаження, то м’ясо набуде хрумкої засмеженої скоринки, проте текстура буде ніжною та соковитою.

Проколи

Багато хто любить маринувати птицю, оскільки це надає нейтральному курячому м’ясу особливий аромат та відтінки смаку. Однак маринад не в змозі просочити весь шматок зсередини . Для того щоб курка вийшла неймовірно вишуканою, перед маринуванням за допомогою голки або ножа рекомендується зробити кілька проколів.

Фольга

Не нехтуйте цим чудовим кухонним інструментом, оскільки звичайна фольга здатна творити справжні дива. Страви, приготовані з використанням харчової фольги, відрізняються особливою соковитістю та невимовним ароматом.

Господиням на замітку! Як приготувати квашену капусту, щоб не перекисала і не ставала слизом

понеділок, 17 листопад 2025, 6:42

Щоб отримати ідеальну, білу й хрустку закуску, яка не перекисне і не вкриється слизом, важливо уникати поширених помилок, пов’язаних із підготовкою, сіллю та ферментацією, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Правильна нарізка. Одна з найбіл...

Справді корисні! П’ять консервованих продуктів, які варто додати до раціону

неділя, 16 листопад 2025, 23:10

Консерви часто недооцінюють, але обрані правильно, вони можуть бути швидким, поживним і економним рішенням для щоденного раціону. Експерти радять звертати увагу на склад: короткий список інгредієнтів, без доданого цукру, солі та штучних добавок, у влас...