
Для того, щоб смажена картопля вийшла смачною та якісною, без застосування перевіреної технології не обійтися. Будь-яка господиня знає про те, що при приготуванні цієї базової страви дуже багато нюансів. Про які правила треба пам’ятати, передають Патріоти України.
Намагайтеся вибирати однакову форму для всіх шматочків картоплі, щоб страва рівномірно просмажилася. Якщо знехтувати цим правилом, то частина картоплі буде готова, а частина так і залишиться сирою. Найкраще вибирати шматки середнього розміру, інакше картопля не встигне нормально просмажитися.
Для того, щоб картопля не прилипала до сковорідки в процесі смаження, її варто відправити в миску з холодною водою на 15 хвилин. Це позбавляє продукт від надлишку крохмалю. Потім потрібно підсушити коренеплід, щоб можна було відправляти на плиту.
Сковорода має бути попередньо прогріта перед смаженням. Важливо вибрати хорошу олію. Підходить виключно рафінований варіант, тому що така олія не виділяє токсичних речовин у процесі термічної обробки. Можна додати шматочок вершкового масла для смаку.
Статус "найважливішого прийому їжі" сніданок отримав у 1960-х, коли американська дієтологиня Адель Девіс сформулювала відоме правило: “снідай як король, обідай як принц, вечеряй як жебрак”. Попри те, що сьогодні 15% дорослих регулярно пропускають перши...
Горох - дуже ситний і смачний продукт, який можна використовувати для приготування супів, а також пирогів і паштетів. Якщо ви хочете, щоб горох був м'яким у стравах, кулінари радять додавати соду у воду, вона зробить горох м'яким, передають Патріоти Ук...