
Не завжди виходить приготувати дуже смачними звичайні пельмені: ця страва не така проста, як здається на перший погляд. Основні помилки полягають у тому, що тісто злипається і смак виявляється занадто прісним. Тому деякі правила варто знати та дотримуватися, передають Патріоти України.
Неможливо приготувати якісні пельмені, якщо каструля маленька або вузька. Найбільш висока ймовірність приготування якісної страви у тих господарок, які використовують широкий посуд.
Деякі просто готують пельмені на воді, що не найкраще відбивається на кінцевому результаті. Тісто залишиться прісним, що явно йде не на користь страві.
Найкраще в каструлю відправляти цибулю, селеру, петрушку, моркву та будь-які інші коріння та овочі. Це надає бульйону неповторного смаку і аромату.
Не забувайте додавати сіль до того, як ви відправили пельмені в воду. Води в каструлі має бути багато, інакше напівфабрикат почне злипатися.
Про цю хитрість знають далеко не всі господині. Після того як пельмені готові, їх потрібно відкинути на друшляк. Тільки після того, як залишки бульйону будуть видалені, можна приступати до сервірування страви.
Досвідчені господині знають просте правило: перш ніж пекти, тісто треба не поспішати - дати йому «відпочити» в холодильнику. І це не просто кулінарна примха, а перевірений секрет, який впливає і на смак, і на текстуру майбутньої випічки, передають Патр...
Полиці магазинів рясніють "натуральними" й "екологічними" товарами, але насправді частина з них - лише майстерно замасковані підробки. Щоб знизити собівартість, недобросовісні виробники замінюють дорогі інгредієнти дешевими, додаючи ароматизатори, бар...