ТОП-3 прості хитрощі, які допоможуть приготувати картоплю з апетитною скоринкою

При смаженні картоплі найважливішим і складним завданням є збереження хрусткої скоринки. Сам коренеплід при цьому всередині має залишитись м’яким та ніжним. Завдяки таким контрастам текстур та смаків страва є такою затребуваною та популярною, передають Патріоти України.

Подробиці

Якщо ви хочете, щоб у картоплі завжди зберігалася скоринка, вам варто освоїти три прості хитрощі.

У чому вони?

1.Вода

Не всі господині перед смаженням проводять попередню обробку картоплі. Ця проста дія допоможе значно покращити якість страви. Спочатку картоплю потрібно подрібнити, а потім на годину залишити у глибокій ємності з холодною водою. Перед смаженням воду потрібно злити, а саму картоплю обробити паперовим рушником.

2. Об’єм

Якщо ви звикли за раз готувати порцію на всю сім’ю, то не варто дивуватися відсутності скоринки. Через кількість картопля швидше буде тушитись, ніж смажитися. Тому обсмажуйте її частинами. Також можна використати дві сковороди.

3.Забудьте про кришку

Якщо ви не хочете зіпсувати смажену картоплю, то при її приготуванні ніколи не використовуйте кришку. Якщо готувати, накривши кришкою, вона рівномірно приготується, але ви знову подасте до столу тушковане блюдо замість смаженого. Тому при смаженні не варто використовувати кришку.

Яке м’ясо найшкідливіше для здоров’я: Дієтологи пояснили, чому варто обмежити його споживання

субота, 8 листопад 2025, 23:10

М’ясо - важливе джерело білка, заліза та вітамінів групи B, але не всі його види однаково корисні. Деякі сорти й способи приготування можуть підвищувати ризик серцевих захворювань, онкології та проблем із травленням, передають Патріоти України. Це — на...

А ви це знали? Чому не можна віджимати пакетик чаю

субота, 8 листопад 2025, 17:45

Заварюючи пакетик чаю, багато хто намотує нитку на ложку, щоб віджати його. Роблять це часто чисто автоматично, навіть не замислюючись - хтось не хоче, щоб добро пропадало, хтось - щоб підтікав пакет зі сміттям. Але так робити не варто, пише ukr.media,...