ТОП-3 простих секрети, щоб рис завжди виходив розсипчастим

Іноді рис виходить липким. Це добре, якщо він буде використовуватися для приготування суші або інших страв.Однак якщо господиня хоче зробити кашу, то бажаний стан рису – розсипчастість. Щоб гарнір вийшов саме таким, необхідно дотримуватися кількох правил, передають Патріоти України.

Подробиці

Існує чотири лайфхаки, які гарантують, що рис вийде розсипчастим. Які секрети приготування розсипчастого рису?

Правильний сорт

Рис деяких сортів буде липким за будь-якого способу приготування. Такі різновиди не підходять для приготування гарніру. Якщо потрібен розсипчастий рис, то слід вибирати нешліфований або пропарений сорт.

Промивання

Щоб збільшити шанси на приготування якісної страви, потрібно промити рис у холодній воді. Після цієї дії продукт позбавляється надлишку крохмалю.

Особливий посуд

Якщо господиня придбала рис невідповідного сорту, але все одно хоче домогтися розсипчастості, бажано використовувати каструлю з товстим дном. Хитрість полягає в тому, що при приготуванні рису в такому посуді крупа розігрівається рівномірніше.

Тривалість приготування

Рис не стане липким, якщо не варити його близько півгодини. При цьому приготування страви має ділитися на три етапи.

Перша фаза – готування на сильному вогні. Тривалість – три хвилини.

Другий етап – варіння на зменшеному вогні протягом семи хвилин.

Завершальна фаза – доварювання на слабкому вогні близько 20 хвилин.

Як приготувати ідеальну смажену картоплю: ТОП-5 секретів, які знають ресторанні кухарі

п’ятниця, 28 березень 2025, 10:12

Смажена картопля домашнього приготування помітно відрізняється від поданого у ресторані за смаком, кольором та навіть зовнішнім виглядом, передають Патріоти України. Кухарі завжди готують страву, яка дивує своєю якістю. Але і в домашніх умовах можна пр...

Що досвідчені кондитери додають у тісто, щоб випічка довго залишалася м’якою

п’ятниця, 28 березень 2025, 9:13

Випічка зазвичай випікається на кілька днів уперед, щоб у домашніх завжди були під рукою смачні десерти до чаю. Тому важливо, щоб борошняні вироби довше зберігали м’якість, передають Патріоти України. Для цього потрібно ввести додаткові компоненти у ті...