ТОП-3 простих секрети, щоб рис завжди виходив розсипчастим

Іноді рис виходить липким. Це добре, якщо він буде використовуватися для приготування суші або інших страв.Однак якщо господиня хоче зробити кашу, то бажаний стан рису – розсипчастість. Щоб гарнір вийшов саме таким, необхідно дотримуватися кількох правил, передають Патріоти України.

Подробиці

Існує чотири лайфхаки, які гарантують, що рис вийде розсипчастим. Які секрети приготування розсипчастого рису?

Правильний сорт

Рис деяких сортів буде липким за будь-якого способу приготування. Такі різновиди не підходять для приготування гарніру. Якщо потрібен розсипчастий рис, то слід вибирати нешліфований або пропарений сорт.

Промивання

Щоб збільшити шанси на приготування якісної страви, потрібно промити рис у холодній воді. Після цієї дії продукт позбавляється надлишку крохмалю.

Особливий посуд

Якщо господиня придбала рис невідповідного сорту, але все одно хоче домогтися розсипчастості, бажано використовувати каструлю з товстим дном. Хитрість полягає в тому, що при приготуванні рису в такому посуді крупа розігрівається рівномірніше.

Тривалість приготування

Рис не стане липким, якщо не варити його близько півгодини. При цьому приготування страви має ділитися на три етапи.

Перша фаза – готування на сильному вогні. Тривалість – три хвилини.

Другий етап – варіння на зменшеному вогні протягом семи хвилин.

Завершальна фаза – доварювання на слабкому вогні близько 20 хвилин.

Чим можна замінити сіль у стравах? Названо найкращий варіант

п’ятниця, 21 лютий 2025, 17:10

Велика кількість кухонної солі у раціоні негативно впливає на організм. Щоб покращити стан здоров’я, багато людей знижують вживання білого “порошку", передають Патріоти України. Проте звичка їсти надто солону їжу дається взнаки: недосолена їжа може зда...

Господиням на замітку! Як правильно посмажити фарш, щоб він був соковитим

п’ятниця, 21 лютий 2025, 16:10

Фарш годиться не тільки для приготування котлет, тефтель та інших страв. Найпростіший спосіб приготування фаршу – це просто обсмажити м’ясну суміш ді подати разом із макаронами або кашею, передають Патріоти України. Але під час приготування такої страв...