ТОП-3 рецепти домашніх лимонадів, які освіжать у спеку

Наводимо прості та смачні рецепти освіжаючих напоїв, які ви можете приготувати в домашніх умовах, передають Патріоти України.

ІМБІРНО-ЛАЙМОВИЙ СПРІТЦ

Складові:

  • Газована вода – 500 мл
  • Лайм – 4 шт
  • Імбир – 20 г
  • Цукор – 60 г
  • Вода – 20 мл
  • Лід

Спосіб приготування:

У невеликій каструльці нагрійте цукор із водою до повного розчинення. Дайте сиропу охолонути, тим часом вичавіть сік з лаймів.

Корінь імбиру очистіть та натріть на дрібній тертці. Протріть через сито імбир, додайте лаймовий сік. Туди ж влийте сироп.

У глечик покладіть лід, додайте сироп з імбирно-лаймовим соком і залийте газованою водою.

Для більш естетичного вигляду наріжте цитрусові фрукти скибочками, додайте до лимонаду.

ЛИМОНАД З ГРЕЙПФРУТОМ І БАЗИЛИКОМ

Складові:

  • Грейпфрут – 3 шт.
  • Базилік – ½ пучка
  • Цукор – 70 г
  • Вода – 20 мл
  • Газована вода – 300 мл
  • Лід

Спосіб приготування:

Базилік пробийте блендером у пюре, додайте до нього цукор та воду. Нагрійте на вогні до розчинення цукру. Дайте сиропу охолонути.

Вижміть сік із грейпфрутів.

У склянку додайте лід, базиліковий сироп, сік грейпфрута і доверху залийте содовою.

ЛИМОНАД ІЗ ЗЕЛЕНИМ ЧАЄМ

Складові:

  • Зелений чай – 6 г
  • Лимон – 3 шт.
  • М’ята – 1 пучок
  • Яблуко – 1 шт.
  • Вода – 200 мл
  • Лід

Спосіб приготування:

Заваріть зелений чай і дайте йому охолонути. Процідіть через сито.

Видавіть сік лимонів. Змішайте лимонний сік, чай та листя м’яти.

Яблуко наріжте скибочками. У глечик додайте лід, яблуко і залийте лимонадом.

Господиням на замітку! Що робити, щоб не витікала начинка із пиріжків

вівторок, 24 червень 2025, 10:13

Пиріжки з вишнею, абрикосою, смородиною смакують усім. І хочеться, щоб у них начинки було побільше. Але досвідчена господиня знає, що покладеш багато ягід – половина витече і залишиться поза пиріжком. Щоб цього уникнути, існують щонайменше два способи,...

Що додати в воду, щоб варена риба була ніжною

вівторок, 24 червень 2025, 9:12

Варена риба – дуже корисна страва. Вона не обсмажується на олії, тому появи у ній шкідливих компонентів вдається уникнути. Однак, хочеться, щоб оброблена в гарячій воді риба виявилася ще й апетитною, передають Патріоти України. Але саме тут виникають п...