ТОП-3 рецепти домашніх лимонадів, які освіжать у спеку

Наводимо прості та смачні рецепти освіжаючих напоїв, які ви можете приготувати в домашніх умовах, передають Патріоти України.

ІМБІРНО-ЛАЙМОВИЙ СПРІТЦ

Складові:

  • Газована вода – 500 мл
  • Лайм – 4 шт
  • Імбир – 20 г
  • Цукор – 60 г
  • Вода – 20 мл
  • Лід

Спосіб приготування:

У невеликій каструльці нагрійте цукор із водою до повного розчинення. Дайте сиропу охолонути, тим часом вичавіть сік з лаймів.

Корінь імбиру очистіть та натріть на дрібній тертці. Протріть через сито імбир, додайте лаймовий сік. Туди ж влийте сироп.

У глечик покладіть лід, додайте сироп з імбирно-лаймовим соком і залийте газованою водою.

Для більш естетичного вигляду наріжте цитрусові фрукти скибочками, додайте до лимонаду.

ЛИМОНАД З ГРЕЙПФРУТОМ І БАЗИЛИКОМ

Складові:

  • Грейпфрут – 3 шт.
  • Базилік – ½ пучка
  • Цукор – 70 г
  • Вода – 20 мл
  • Газована вода – 300 мл
  • Лід

Спосіб приготування:

Базилік пробийте блендером у пюре, додайте до нього цукор та воду. Нагрійте на вогні до розчинення цукру. Дайте сиропу охолонути.

Вижміть сік із грейпфрутів.

У склянку додайте лід, базиліковий сироп, сік грейпфрута і доверху залийте содовою.

ЛИМОНАД ІЗ ЗЕЛЕНИМ ЧАЄМ

Складові:

  • Зелений чай – 6 г
  • Лимон – 3 шт.
  • М’ята – 1 пучок
  • Яблуко – 1 шт.
  • Вода – 200 мл
  • Лід

Спосіб приготування:

Заваріть зелений чай і дайте йому охолонути. Процідіть через сито.

Видавіть сік лимонів. Змішайте лимонний сік, чай та листя м’яти.

Яблуко наріжте скибочками. У глечик додайте лід, яблуко і залийте лимонадом.

Це може здивувати! ТОП-8 продуктів, які викликають головний біль

четвер, 9 жовтень 2025, 9:55

Медики попереджають: навіть звичні продукти можуть стати причиною головного болю або мігрені. Найчастіше напад провокують витримані сири, шоколад, червоне вино, ковбаси та фастфуд, передають Патріоти України. За словами дієтологів, у витриманих сирах (...

Непомітний "вбивця"? Як насправді ковбаса впливає на організм - ці факти здивують

четвер, 9 жовтень 2025, 7:22

Вживання ковбаси здається звичною частиною раціону, адже її смак знайомий ще з дитинства. Проте регулярне споживання обробленого м’яса може мати серйозні наслідки для здоров’я, про які мало хто замислюється, передають Патріоти України. Навіть невеликі ...