ТОП-3 "секрети", які дозволять навіть магазинні пельмені зробити смачнішими

Основна претензія до магазинних пельменів полягає в тому, що вони виходять сухими та несмачними. Багато що залежить не від якості напівфабрикату, а від технології варіння. Винахідливі господарки навіть покупний напівфабрикат готують так, що домашні просять добавки, передають Патріоти України.

Вимочуйте пельмені

Мало хто перед тим, як відправити пельмені в каструлю, робить з ними якісь додаткові маніпуляції. Однак через різницю температур тісто може лопатися або склеюватися. Тому влийте в миску воду, опустіть пельмені та зачекайте хоча б кілька хвилин. Після цього вже можна приступати до основного приготування.

Пропорції

Далеко не всі стежать за тим, скільки води використовують при варінні напівфабрикату. Це помилка. Пельменям потрібно «почуватися» у каструлі вільно. Тому на одну частину пельменів варто брати близько трьох частин води.

Склянка води

Цю техніку використовують китайські кухарі при варінні пельменів. Завдяки цій хитрощі напівфабрикат виходить соковитим, смачним та апетитним. Після того, як рідина закипить, потрібно додатково влити 250 мл холодної води.

Ось чому лікарі радять їсти грецькі горіхи щодня - ви не очікували такого ефекту

неділя, 20 липень 2025, 17:44

Грецькі горіхи давно відомі своєю користю для серцево-судинної системи. Однак нові дослідження підтвердили, що вони також здатні підтримувати здоров'я кишечника - і ці два аспекти можуть бути тісно пов'язані між собою, передають Патріоти України. Дослі...

Яйця довше залишатимуться свіжими влітку, якщо зберігати їх в незвичайному місці на кухні

неділя, 20 липень 2025, 17:13

Хоча зберігання яєць на кухонній столешниці є звичною практикою для багатьох, нові рекомендації експертів свідчать, що правильне зберігання може значно продовжити їхній термін придатності і запобігти розвитку шкідливих бактерій, передають Патріоти Укра...