ТОП-3 секрети, які дозволять зварити смачний м’ясний бульйон

М’ясний бульйон – це основа безлічі перших страв та головний компонент холодця. Не знаючи трьох простих істин, зварити справжній бульйон буде складно, передають Патріоти України.

Секрет перший

Насамперед потрібно дотримуватися пропорцій, які дозволяють приготувати насичений бульйон. У такому разі 1 кг м’яса варять у 1,5 літрах води. Якщо планується зварити основу для супу, то 1 кг м’яса варять у 2 літрах води.Слабкий бульйон можна зварити, якщо таку ж кількість м’яса готувати в 3 літрах води.
При необхідності долити воду використовують не сиру воду, а окріп.

Секрет другий

Смак та колір супу чи бульйону в чистому вигляді залежить від доданих овочів. Варять разом з м’ясом цибулю, моркву, корінь петрушки або селеру.
Непогане поєднання виходить із пастернаком, ріпою або фенхелем.
Але найкрасивіший золотистий колір дає лише морква та цибуля.
М’ясний та рибний бульйон варять разом із селерою, морквою та цибулею. При цьому на 2 частини цибулі беруть 1 частину моркви і стільки ж селери.

Секрет третій

І найважливіше – коли додавати сіль?
Коли бульйон варять для приготування соусу, його взагалі не солять.
Якщо бульйон буде поданий як перша страва, то під час варіння м’яса сіль додають наприкінці.

Готуйте із задоволенням!

Гречка швидко псується, якщо зберігати її в цих місцях - названо поширені помилки

неділя, 14 вересень 2025, 19:40

Сира гречка - корисна і поживна крупа, яку часто використовують для приготування здорових страв. Але не всі знають, що неправильні умови зберігання можуть швидко погіршити якість гречки, зробивши її непридатною до вживання, передають Патріоти України. ...

Чи справді гостра їжа допомагає худнути? Вчені дали остаточну відповідь

неділя, 14 вересень 2025, 13:05

Гостра їжа не лише додає смаку стравам, а й може впливати на вашу вагу. Дієтологи пояснюють: капсаїцин - активна речовина у перці чилі - запускає процеси, які прискорюють метаболізм та допомагають знижувати апетит, передають Патріоти України. «Капсаїци...