ТОП-3 секрети ідеального маринаду, що розм’якшує будь-яке м’ясо

Ребра, пашину та тазостегнову частину обов’язково потрібно розм’якшувати в маринаді, передають Патріоти України.

М’ясо в цих частинах дуже жорстке і без маринаду м’якості та соковитості тут не досягти.

Подробиці

Кислота

До складу хорошого маринаду для жорсткого м’яса обов’язково повинен бути включений продукт, що розм’якшує колаген, через який м’ясо і набуває цієї жорсткості.

Краще використовувати оцет, кефір чи вино.

Важливо не переборщити з кислими продуктами, інакше волокна м’яса не втримають усередині сік і страва вийде сухою.

У маринад замість напоїв із кислинкою можна додавати і фрукти. Наприклад, манго, ананас, ківі чи папайю.

Консистенція

Маринад для твердого м’яса не повинен бути рідким.

Густий маринад повністю просочить шматок м’яса, а рідкий стече і просочить м’ясо нерівномірно.

Щоб зробити густий маринад, досвідчені господині використовують рослинну олію.

При контакті з кислотою олія перетворюється на густу емульсію.

Насичений смак

Зрозуміло, маринад має бути смачним, адже свій смак він передасть м’ясу.

Тому не забувайте про спеції. У маринад обов’язково варто додавати перець, сіль, цукор, соєвий соус. Можна мед чи гірчицю.

Хороший маринад повинен бути дуже концентрованим, не бійтеся переборщити зі спеціями, м’ясо не вбере більше, ніж йому потрібно.

Рецепт ідеального маринаду

Для твердого м’яса спробуйте приготувати такий маринад.

Змішайте ананас, подрібнений у блендері, та оливкову олію у пропорції 2:1.

Додайте в маринад спеції та обмажте ним м’ясо.

Курка просочиться за годину, а яловичина за 12 годин.

Заберіть у холодильник тарілку з м’ясом, загорнуту в целофановий пакет, і дістаньте через певний час. Шматок м’яса розм’якшиться і набуде ароматного смаку.

3 лютого

21:15Як перевірити чи пошкоджені кущі смородині при теплій зимі

20:30

Бонсай з фікуса: як сформувати дрібне листя для гармонійного вигляду

19:45

Три критерії правильного підживлення фікуса Бенджаміна влітку та взимку

19:05

Чотири ознаки правильної базової футболки

18:15

Стрижка «Восьминіг» в стилі Біллі Айліш: повернення неоднозначного тренду

17:15

Роздратування чи спокій: як різні продукти впливають на рівень стресу

16:25

З чим носити шкіряні штани, щоб виглядати стрункішою: робочі лайфхаки

14:35

5 небезпечних продуктів, що викликають облисіння: застереження трихолога

13:50

Три кольори, які підкорили модні подіуми в сезоні весна-літо 2025 року

12:07

Три образи на весну в трендовому рожево-пудровому кольорі

12:05

Як правильно заморожувати продукти, щоб вони не втрачали смак і текстуру

11:13

Як зробити хрустку скоринку на домашньому хлібі

11:07

Три яскравих трендових відтінки на весну 2025 року

10:00

4 типові причини, чому млинці рвуться і не виходять тонкими

В тренді

Стрижка «Восьминіг» в стилі Біллі Айліш: повернення неоднозначного тренду

З чим носити шкіряні штани, щоб виглядати стрункішою: робочі лайфхаки

Три кольори, які підкорили модні подіуми в сезоні весна-літо 2025 року

Три образи на весну в трендовому рожево-пудровому кольорі

Три яскравих трендових відтінки на весну 2025 року

ТОП-3 секрети ідеального маринаду, що розм’якшує будь-яке м’ясо

вівторок, 11 лютий 2025, 18:14

Ребра, пашину та тазостегнову частину обов’язково потрібно розм’якшувати в маринаді, передають Патріоти України. М’ясо в цих частинах дуже жорстке і без маринаду м’якості та соковитості тут не досягти. Кислота. До складу хорошого маринаду для жорсткого...

Секрет господинь! Як смажити печінку так, щоб вона була м’якою

вівторок, 11 лютий 2025, 17:13

Приготувати м’яку і ніжну печінку – завдання не з простих навіть для досвідчених господинь, передають Патріоти України. Найчастіше страва виходить сухою та жорсткою. Насолоджуватися стравою заважає і характерний для печінки смак і запах. Найважливіше у...