ТОП-3 секрети ідеального маринаду, що розм’якшує будь-яке м’ясо

Ребра, пашину та тазостегнову частину обов’язково потрібно розм’якшувати в маринаді, передають Патріоти України.

М’ясо в цих частинах дуже жорстке і без маринаду м’якості та соковитості тут не досягти.

Подробиці

Кислота

До складу хорошого маринаду для жорсткого м’яса обов’язково повинен бути включений продукт, що розм’якшує колаген, через який м’ясо і набуває цієї жорсткості.

Краще використовувати оцет, кефір чи вино.

Важливо не переборщити з кислими продуктами, інакше волокна м’яса не втримають усередині сік і страва вийде сухою.

У маринад замість напоїв із кислинкою можна додавати і фрукти. Наприклад, манго, ананас, ківі чи папайю.

Консистенція

Маринад для твердого м’яса не повинен бути рідким.

Густий маринад повністю просочить шматок м’яса, а рідкий стече і просочить м’ясо нерівномірно.

Щоб зробити густий маринад, досвідчені господині використовують рослинну олію.

При контакті з кислотою олія перетворюється на густу емульсію.

Насичений смак

Зрозуміло, маринад має бути смачним, адже свій смак він передасть м’ясу.

Тому не забувайте про спеції. У маринад обов’язково варто додавати перець, сіль, цукор, соєвий соус. Можна мед чи гірчицю.

Хороший маринад повинен бути дуже концентрованим, не бійтеся переборщити зі спеціями, м’ясо не вбере більше, ніж йому потрібно.

Рецепт ідеального маринаду

Для твердого м’яса спробуйте приготувати такий маринад.

Змішайте ананас, подрібнений у блендері, та оливкову олію у пропорції 2:1.

Додайте в маринад спеції та обмажте ним м’ясо.

Курка просочиться за годину, а яловичина за 12 годин.

Заберіть у холодильник тарілку з м’ясом, загорнуту в целофановий пакет, і дістаньте через певний час. Шматок м’яса розм’якшиться і набуде ароматного смаку.

3 лютого

21:15Як перевірити чи пошкоджені кущі смородині при теплій зимі

20:30

Бонсай з фікуса: як сформувати дрібне листя для гармонійного вигляду

19:45

Три критерії правильного підживлення фікуса Бенджаміна влітку та взимку

19:05

Чотири ознаки правильної базової футболки

18:15

Стрижка «Восьминіг» в стилі Біллі Айліш: повернення неоднозначного тренду

17:15

Роздратування чи спокій: як різні продукти впливають на рівень стресу

16:25

З чим носити шкіряні штани, щоб виглядати стрункішою: робочі лайфхаки

14:35

5 небезпечних продуктів, що викликають облисіння: застереження трихолога

13:50

Три кольори, які підкорили модні подіуми в сезоні весна-літо 2025 року

12:07

Три образи на весну в трендовому рожево-пудровому кольорі

12:05

Як правильно заморожувати продукти, щоб вони не втрачали смак і текстуру

11:13

Як зробити хрустку скоринку на домашньому хлібі

11:07

Три яскравих трендових відтінки на весну 2025 року

10:00

4 типові причини, чому млинці рвуться і не виходять тонкими

В тренді

Стрижка «Восьминіг» в стилі Біллі Айліш: повернення неоднозначного тренду

З чим носити шкіряні штани, щоб виглядати стрункішою: робочі лайфхаки

Три кольори, які підкорили модні подіуми в сезоні весна-літо 2025 року

Три образи на весну в трендовому рожево-пудровому кольорі

Три яскравих трендових відтінки на весну 2025 року

Смакота! Як приготувати паштет з червоної квасолі

неділя, 20 квітень 2025, 18:30

Червона квасоля корисна для здоров’я – про це всі знають. Її можна додавати до м’ясних страв, в рагу чи робити з нею салати. Пропонуємо приготувати з квасолі паштет, який стане смачним перекусом або основою для бутербродів, передають Патріоти України. ...

Смакота! Рецепт печінкового торту, який всі шукають

неділя, 20 квітень 2025, 17:09

Для багатьох людей один з улюблених тортів – печінковий, а не типові солодкі торти. Господині по-різному готують, але цей варіант подобається всім. Зберігайте собі перед новорічними святами і готуйте з нами, передають Патріоти України. Для приготування...