ТОП-3 секрети приготування ідеального плову

Плов – не проста у приготуванні страва: з труднощами часом стикаються навіть професійні кулінари. Дуже складно досягти того, щоб рис вийшов розсипчастим, а овочеві компоненти добре поєднувалися з крупою, передають Патріоти України.

Подробиці

Достатньо порушити хоча б одне правило приготування плову, і замість класичної страви вийде просто рисова каша з м’ясом, морквою та цибулею. А от якщо ознайомитися з секретами створення страви і дотримуватися нижчеперелічених рекомендацій, то плов завжди виходитиме смачним.

1.Правильний вибір крупи.

Неправильно вибраний сорт рису – одна з найпоширеніших причин невдач при приготуванні плову.

Пропарений рис не підійде. Класична страва придбає потрібні смак і консистенцію тільки в тому випадку, якщо крупа буде відрізнятися достатньою щільністю та твердістю. Крім того, в рисі, що використовується для створення середньоазіатської страви, повинно бути якнайменше крохмалю.

2.Правильний вибір м’яса.

Можна, звичайно, приготувати плов із куркою чи яловичиною. Але не варто забувати, що обов’язковим компонентом класичної страви є баранина. При цьому найкраще підійде грудинка чи лопатка. Якщо м’ясо для плову було обрано правильно, то приготоване блюдо буде соковитим та ароматним.

3.Правильна нарізка овочів.

Багато людей занадто сильно подрібнюють моркву та цибулю. Однак відкладіть тертку убік і візьміть ніж. За допомогою цього інструменту наріжте помаранчевий коренеплід великою соломкою, а пікантний овоч – великими півкільцями. А ось при сильному подрібненні цих інгредієнтів вони починають підгоряти. В результаті плов виходить не таким смачним, як хотілося б.

Чим посипати дно форми для випічки, щоб шарлотка вийшла пишною

п’ятниця, 25 квітень 2025, 18:14

Яка смачна та ароматна домашня випічка. Серед її різноманіття дуже популярною є шарлотка. Звісно, що кожна господиня з часом та досвідом, обирає свій, особливо смачний рецепт її приготування, передають Патріоти України. Основним інгредієнтом цього аром...

Господиням на замітку! Як засолити скумбрію, щоб було смачно без зайвих дій

п’ятниця, 25 квітень 2025, 17:13

Оселедець та скумбрія лідери щодо користі за кількістю риб’ячого жиру. Звичайно, мова зараз йде про доступні різновиди риби. Спробуйте зробити її домашнього посолу. Це швидко, смачно та доступно. Пропонуємо перевірений рецепт, передають Патріоти Україн...