ТОП-3 секрети варіння яєць, які потім легко очистити від шкаралупи

Напевно, багато хто стикався з проблемами чищення яєць: часом білок просто “намертво” прилипає до шкаралупи, що ускладнює процес підготовки продукту, передають Патріоти України.

Якщо половина білка залишилася на шкаралупі, такі яйця не подаси до сніданку. Вони згодяться хіба що для салату.

Однак низка простих правил допоможе уникнути цих кулінарних проблем.

Які секрети у цьому допоможуть

Прогрівайте продукт

Не всі знають, що варити холодні яйця не можна. Через це вони тріскатимуться і погано піддаватимуться чищенню. Тому перед тим, як розпочати приготування, яйця потрібно залишити на кухні на 20-30 хвилин.

Ця проста хитрість допоможе потім швидко та якісно їх очистити від шкаралупи.

Сіль

Без цього компонента не обходиться приготування жодної страви, оскільки вона має різні цілі і завдання. Зокрема, завдяки невеликій кількості солі в каструлі шкаралупа буквально “злітатиме” з яєць.

Холодна вода та голка

Практично всі господині після варіння перекладають яйця в миску із крижаною водою. Це правильна техніка. Але не всі знають про те, що перед цим за допомогою голки необхідно зробити прокол шкаралупи.

Після цього жодних труднощів із чищенням виникнути не повинно.

Буде смакувати навіть дітям: Що додати в гречку, щоб зробити кашу значно смачнішою

середа, 18 грудень 2024, 6:12

Але якщо хочете приємно здивувати домочадців і гостей, що випадково потрапили на обід, приготуйте кашу по-новому, вийде не гірше, ніж у ресторані. Розкажемо, що такого можна додати в гречку, щоб вийшло дуже смачно, передають Патріоти України. Овочі очи...

ТОП-4 секрети смаження ідеальної картоплі від відомих кухарів

середа, 18 грудень 2024, 5:40

Якщо подавати до столу смажену картоплю, то завжди хочеться, щоб страва була максимально наближена до ідеалу. Однак такої високої мети досягти виходить далеко не у кожної досвідченої господині. Коренеплід може розвалитися, вийти несмачним або зовсім пр...