ТОП-3 способи засолити вдома смачну червону рибу

Можна засолити червону рибу без величезної кількості олії та неприємного присмаку. І найголовніше – дуже швидко, передають Патріоти України.

Рибу можна купувати цілу, а можна вже готове філе.

Подробиці

Детальніше розповість Вікторія Силка – блогер, технолог ресторанного бізнесу.

Якщо беремо все-таки цілу, очі в неї мають бути прозорі, зябра яскраво-червоні, і ніякого стороннього запаху. Відрізаємо голову, потім плавці, робимо надріз по череві та відокремлюємо від кісток.

Сіль беремо лише кам’яну, не йодовану. І ємність краще взяти скляну.

1 спосіб:

На 0.5 кг риби йде приблизно 2 ст. ложки солі та 1 ст. ложки цукру. Ще можна додати дрібно нарізаний кріп, що дає неймовірно пікантний присмак.

Обвалюємо рибу в цукрі та солі. Далі закриваємо ємність плівкою та відправляємо на добу в холодильник. Можна використовувати гніт.

Ось такий стандартний рецепт, він смачний і простий, та дуже незвичайний і швидкий!

2 спосіб:

На 0,5 кг риби нам знадобиться 500 мл води. Ставимо воду на вогонь. Додаємо лавровий лист, 3 ст. ложки солі, 1 ст. ложку цукру, кілька горошин перцю та доводимо до кипіння. Потім даємо охолонути.

Рибу нарізаємо дуже тонко, укладаємо у відповідну ємність.

Заливаємо охолодженим розсолом, додавши туди 2 ст. ложки коньяку.

Залишаємо на півгодини і потім викладаємо шматочки на паперові рушники, обмочуємо, щоб філе було сухе.

3 спосіб:

Лимонний варіант засолювання.

До 0,5 кг риби нам знадобиться половинка лимона, сіль 1 ст. ложка та 1 ч. ложка цукру, 0.5 ч. ложки перцю.

Змішайте цукор, сіль і перець, натріть рибу і викладіть зверху скибочки лимона (спершу обдавши їх окропом). Щільно обмотайте рибу плівкою. Зробіть невеликий надріз, щоб був простір для повітря.

За добу рибка буде готова.

Важливо. Не рекомендуємо додавати сухі спеції до риби або часник. Єдине, що підходить у даному випадку – це коріандр чи кмин.

Обов’язково спробуйте приготувати рибку одним із цих способів.

Смакота! Свиняча грудинка у соєвому соусі для святкового столу або просто на бутерброди

п’ятниця, 1 серпень 2025, 22:07

Мабуть, це один із найпростіших способів приготування свинячої грудинки для м’ясної нарізки. Попередньо маринувати свинину не треба. Потрібні свиняча грудинка, соєвий соус і за бажанням її можна доповнити часником і солодкою паприкою. Соєвий соус дає п...

Здорове серце без таблеток! Названо продукти, які знижують тиск і холестерин

п’ятниця, 1 серпень 2025, 12:35

Щороку серцево-судинні захворювання забирають життя тисяч українців. І хоча генетика відіграє свою роль, спосіб життя та раціон - фактори, які ми можемо контролювати. Правильне харчування здатне знизити ризик хвороб серця без медикаментів. Особливо важ...