
Вважається, що найсмачніші пельмені це ті, що зліплені своїми руками. Частково це правда. Насправді навіть домашні пельмені можна перетворити на щось огидне, після чого ні ліпити, ні варити їх уже не захочеться. Тому смачні пельмені – це ті, що правильно зварені, передають Патріоти України.
Розкажемо, які неочевидні помилки відбуваються на кожній кухні при варінні пельменів.
Отже, не можна економити на часі і намагатися варити пельмені, що підтанули. Діставши їх передчасно з морозилки, ще до того, як закипить вода в каструлі, можна отримати розкислу масу.
Напівфабрикат злипнеться ще до того, як опиниться у каструлі.
Не соромтеся брати каструлю якомога більшу за розміром, навіть якщо готуєте порцію тільки для себе. Пельмені люблять простір, а опинившись у гарячій воді, вони збільшаться у розмірі та злипнуться.
Сіль – додає виробник і в фарш і в тісто. Але навіть ця обставина на тлі грізних попереджень дієтологів про шкоду солі не повинна зупиняти вас від того, щоб посолити воду. Інакше пельмені вийдуть прісними.
Зі всіх спецій у воду можна додати лавровий лист, а чорний перець – по готовності, у тарілку.
Не забувайте помішувати вміст каструлі. Робиться це як мінімум двічі. Перший раз після того, як напівфабрикат опинився в каструлі, вдруге після випливання.
Частота цієї процедури не здатна зіпсувати смаку.
Багато господинь і досі ретельно промивають м’ясо під краном перед тим, як його приготувати. На перший погляд це здається логічним, адже вода очищає продукт. Але сучасні фахівці з харчової безпеки наголошують: мити сире м’ясо вкрай небезпечно. Розповід...
Фініки - солодкі, поживні й дуже універсальні фрукти, які з давніх часів символізували силу та витривалість. Сьогодні вони стали корисною альтернативою печиву та батончикам, адже поєднують натуральну солодкість із важливими вітамінами й мінералами. Та ...