ТОП-5 фактів, які треба знати про мед

Те, що мед корисний, це загальновідомий факт. У кулінарії він має багато секретів, які треба враховувати, щоб страви були смачними та якісними водночас. Дізнайтеся 5 фактів про мед, про які мало хто знає, передають Патріоти України.

Подробиці

  1. Якщо за рецептом треба додати певну кількість меду у грамах, то будьте уважні, бо мед у 1,5 раза важчий за воду. Одна склянка містить 300-350 г меду.
  2. Якщо заміняєте цукор медом, то потрібно на 1/5 зменшити об’єм рідини, оскільки мед містить орієнтовно 20% води.
  3. Випічка з медом має неповторний смак і довго не черствіє, оскільки мед добре тримає вологу.
  4. При випіканні треба нагрівати духовку не більше, як до 180 градусів, бо мед не любить вищі температури.
  5. Мед більш солодкий, аніж цукор, тому згідно з рецептом треба додавати удвічі менше.

Є секрет! Чим полити рибу за 20 хвилин до завершення приготування

четвер, 19 червень 2025, 12:05

Морська риба має досить різкий запах, який може зберігатися навіть після смаження продукту. У страв з риби такого типу є ще один серйозний недолік – відсутність соковитості і апетитного зовнішнього вигляду після термічної обробки, передають Патріоти Ук...

Не відірватися! Плодово-ягідне морозиво - смак, як у дитинстві

четвер, 19 червень 2025, 11:14

Хочеться освіжитися влітку або порадувати діток смачненьким – приготуйте морозиво. Літом дуже багато різноманітних фруктів, із яких можна зробити смачнюче морозиво. Навіть якщо ви хочете зробити морозиво взимку, а в морозильній камері засумували заморо...