ТОП-5 фактів, які треба знати про мед молодим господиням

Те, що мед корисний, це загальновідомий факт. У кулінарії він має багато секретів, які треба враховувати, щоб страви були смачними та якісними водночас. Дізнайтеся 5 фактів про мед, про які мало хто знає, передають Патріоти України.

Подробиці

  1. Якщо за рецептом треба додати певну кількість меду у грамах, то будьте уважні, бо мед у 1,5 раза важчий за воду. Одна склянка містить 300-350 г меду.
  2. Якщо заміняєте цукор медом, то потрібно на 1/5 зменшити об’єм рідини, оскільки мед містить орієнтовно 20% води.
  3. Випічка з медом має неповторний смак і довго не черствіє, оскільки мед добре тримає вологу.
  4. При випіканні треба нагрівати духовку не більше, як до 180 градусів, бо мед не любить вищі температури.
  5. Мед більш солодкий, аніж цукор, тому згідно з рецептом треба додавати удвічі менше.

Снідати чи ні: Лікарі пояснили, що насправді відбувається з вашим організмом після ранкового прийому їжі

неділя, 23 листопад 2025, 19:10

Статус "найважливішого прийому їжі" сніданок отримав у 1960-х, коли американська дієтологиня Адель Девіс сформулювала відоме правило: “снідай як король, обідай як принц, вечеряй як жебрак”. Попри те, що сьогодні 15% дорослих регулярно пропускають перши...

Господиням на замітку! Як правильно варити горох і що додати у воду, щоб він швидко розварився і був м'яким

неділя, 23 листопад 2025, 18:45

Горох - дуже ситний і смачний продукт, який можна використовувати для приготування супів, а також пирогів і паштетів. Якщо ви хочете, щоб горох був м'яким у стравах, кулінари радять додавати соду у воду, вона зробить горох м'яким, передають Патріоти Ук...